Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři lidé ujížděli před strážníky, jsou po smrti!

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: ČTK, jos - 
22. července 2009
07:12

Tři mladí lidé ve věku 18 až 19 let zemřeli v noci na středu krátce před 02:00 při nehodě osobního automobilu Renault Megane u obce Rymice na Kroměřížsku. Nejspíš ujížděli můžům zákona.

Další osmadvacetiletý muž byl těžce zraněn a převezen do kroměřížské nemocnice. Vůz údajně havaroval, když ujížděl před kontrolou městské policie. Řekl to mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Řidič ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd mírnou zatáčkou a po více než třicetimetrovém smyku havaroval mimo vozovku. Auto bočně narazilo do pomníku z druhé světové války a převrátilo se na střechu v příkopu.

"Havárii předcházelo nezastavení vozidla na výzvu strážníků Městské policie Holešov, kteří chtěli provést kontrolu. Auto ve vysoké rychlosti opustilo hranice obce Holešov a pokračovalo na Rymice. Při jízdě došlo k havárii," popsal nehodu Mitáček.

Strážníci proto dorazili na místo tragédie jako první a přes svou stálou službu informovali záchranáře. Převrácené vozidlo hořelo v motorovém prostoru. Požár se podařilo strážníkům uhasit malým přenosným hasicím přístrojem. Další hasicí přístroj jim poskytl řidič kamionu, který u havárie zastavil o pár minut později.

Těžce zraněný osmadvacetiletý muž byl jako jediný mimo vozidlo. Hasiči pomocí speciálního hydraulického zařízení vypáčili dveře a ze zadních sedadel auta vyprostili dvě mladé dívky, které byly připoutány bezpečnostním pásem. Jedna dívka byla už mrtvá, druhou se záchranáři snažili několik minut oživovat, ale jejich snaha byla marná a i ona svým zraněním podlehla.

Z přední části vozu byl vyproštěn další mladý spolujezdec, kterého hasiči také oživovali, a to až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. "Lékaři si ho následně převzali do své péče, umístili do sanitního vozu a dál bojovali o jeho život. Po třiceti minutách oživování i tento mladík přes jejich veškerou snahu svým těžkým zraněním podlehl," uvedl Mitáček.

ckapo ( 22. července 2009 14:18 )

. . . co ten řidič čekal ,vždyť to není normální ,chtít ujet před policisty . . . ať se z jakéhokoliv důvodu pro toto rozhodl ,muselo mu být jasné ,že dřív nebo později to skončí jeho chycením . . . (( a následně ještě větším průšvihem z důvodu pokusu uniknout před zákonem )) . . .nebo bouračkou ,což se bohužel stalo . . . Když navíc hergot ví ,že zodpovídá během jízdy za TŘI životy dalších lidí (nehledě na ostatní ůčastníky dopravního provozu ,které svým jednáním taktéž ohrozil ). . . jak ho probůh něco takového může byť i jen napadnout . . . Upřímně doufám ,že se ten "šofér" probere a půjde sedět na hodně dlouho . . . aby mohl každý den v base přemýšlet nad tím co spáchal . . . . . . a až vyleze . . . dal bych mu doživotní zákaz řízení všeho co má kola (včetně koloběžky ) jako památku . . .

khubicek ( 22. července 2009 12:36 )

ujizdeli ctyri, tri jsou mrtvi. Ridic je v nemocnici a jako jediny prezil... ale co byste neudelaly pro poutavej titulek, ze??? to jde i pravda stranou.

gord ( 22. července 2009 11:18 )

za blbost se platí

apple ( 22. července 2009 08:51 )

a bohužel zaplatili tím nejcennějším.

lucy25 ( 22. července 2009 08:17 )

zvláště když jde o mladé lidi,ale je třeba si uvědomit,že auto není hračka jako ve filmech a na pc hrách.A pokud budou mít mladí "senzaci" z rychlé jízdy v tomto případě ještě ujíždění jako v americkém filmu,jak jinak to mohlo dopadnout.Nemyslíš-zaplatíš.Upřímnou soustrast pozůstalým.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání