Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka skočila s dětmi pod metro: 15 let za pokus o dvojnásobnou vraždu

Podle svědků působila žena odhodlaně. Tlačila kočár po nástupišti. Ve chvíli, kdy z tunelu přijížděla souprava metra, udělala krok z hrany peronu do kolejiště...
Podle svědků působila žena odhodlaně. Tlačila kočár po nástupišti. Ve chvíli, kdy z tunelu přijížděla souprava metra, udělala krok z hrany peronu do kolejiště...  (Autor: Infografika Blesk)
Autor: ČTK, šim - 
21. července 2009
15:04

Případ šílené matky, která se dvěma malými dětmi pod kola metra ve stanici Anděl, má pokračování. Policie ženu obvinila z pokusu o dvojnásobnou vraždu.

V případě prokázání viny hrozí ženě až 15 let vězení či výjimečný trest. Informoval o tom mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Více o případu čtěte zde!

Děti vyvázly bez zranění, jejich třicetiletá matka byla převezena s poraněním ledvin do motolské nemocnice. Již podle dřívějšího vyjádření policie přežily žena a její dcery, tříletá a dvouměsíční, pravděpodobně díky rychlé reakci řidiče vlakové soupravy. Vlak totiž začal při vjezdu do stanice troubit a prudce zabrzdil. Souprava se zastavila zhruba ve dvou třetinách délky nástupiště.

Ještě před incidentem po matce s dcerami pátrali policisté. Žena odešla s dětmi den před incidentem - v neděli 14. června - ze svého domova v Praze. Jejich zmizení policii ohlásil v neděli před půlnocí manžel.

vajickova ( 22. července 2009 10:04 )

uz se to tu resilo minule.. mela skocit sama a co kdyz to udela znova?Nelitujte ji,ale ty deti..

bledulka ( 22. července 2009 08:13 )

Vždyť ta žena je určitě psychicky nemocná! Tak brzy po porodu se ještě může projevovat laktační psychóza! Kdo posuzoval její zdravotní stav? Odborníci? Patnáct let za mřížemi? Zdá se mi to neskutečné! Normální člověk by řekl, dejte ji na léčení, ať se uzdraví a potom se stará zase o své děti!!! Skuteční vrahové utečou nebo je odsoudí jen podmínečně a nemocnou ženskou strčí na 15 let za mříže... Bože, Bože, tento stát je opravdový Kocourkov se vším všudy! Ač zapřísáhlý antikomunista, někdy si říkám, nebylo nám skutečně lépe za minulého režimu? Lidi, dobře si promyslete, koho budete volit. Sice jsou všichni svým způsobem na jedno brdo, ale v tomto státě si každý dělá, co chce. Na pár měsíců platí jeden zákon, za chvíli zas jiný, a pořád dokola. Lidi jsou zmateni, dezorientováni a jen se každý diví, většina z nás už nemá sílu ani chuť nadávat, jak to bylo za minulého režimu. Možná jsme někteří na tom lépe v té materiální oblasti, ale celkově jsme rozladěni a nespokojeni a to žádný majetek nespraví...

newborec ( 22. července 2009 07:58 )

Člověk nemá právo vzít život nikomu. Ani sobě, ani svým dětem. Pokud nebyla vážně psychicky nemocná, půjde do vězení.

hani ( 21. července 2009 21:07 )

Zena, ktera odbira zivot u sve deti jen moc nemocna a potrebuje pomoc i doktoruv i socialky. Veznice potresta jeji ani zac. Ona jsou nevynna v te situace. Vy jsou lide nebo kdo? Politujte deti! Jsem ne ceska a z divoke asie. Ne mate soucitu jenom penize.

radasss ( 21. července 2009 20:49 )

Proč má tedy dvě děti,když je svět,tak šílený co to tu probůh píšete za cancy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání