Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (14) si dal 180 cigaret za 25 minut! Zkolaboval!

Aiden Williams(12) se svojí matkou Caroline
Aiden Williams(12) se svojí matkou Caroline  (Autor: Dailymail.co.uk)
Autor: INT, val - 
21. července 2009
12:38

To je šílenství! Čtrnáctiletý mladík Aiden Wiliams snědl 45 nikotinových žvýkaček, což představuje 180 cigaret! Pozor, během 25 minut! Předávkoval se a zkolaboval! O šokujícím případu informoval britský Dailymail.co.uk.

Běžným kuřákům slouží nikotinové žvýkačky Nicorette k odvykání od kouření, jejich účinnek je stejný jako u klasické cigarety, jen v jiné formě.

Mladík užil příliš velkou dávku, 45 žvýkaček, což je ekvivalent 180 cigaret Marlboro Lights a to navíc během několika málo minut. Tělo si s tím neporadilo a mladík může je děkovat doktorům, že je stále naživu.

"Lékaři přiznali, že klidně mohl zemřít. Nechali si ho v nemocnici na pozorování," uvedla šokovaná matka.

Co je na celém případu neuvěřitelné, že chlapec žvýkačky dostal od školských pracovníků, kteří "pomáhají" dětem závislým na cigaretách. Rozdávají žvýkačky v areálu dětských hřišť.

"Nemohla jsem uvěřit, že tyto žvýkačky dají dětem bez vědomí rodičů. Vím, že můj syn byl hloupý, když toto udělal, ale stále je to dítě a vůbec se k němu tyto medikamenty neměly dostat."

Každá žvýkačka obsahuje 2mg nikotinu, tedy stejné množství jako 4 cigarety Marlboro Lights. Chlapec tedy pozřel celkem 90mg nikotinu! To je ohromné číslo a nejen pro dítě může mít smrtelné následky!

ornelita ( 21. července 2009 17:54 )

Me by zajimalo,kde jste vy tru...bky cesky vzali to, ze jsou to cigani???Ze by kvuli tmavsi pleti?Vy mate dost vy hova..da

paila ( 21. července 2009 15:29 )

ten kluk je pitomoc, 1/ protože se z něj stal kuřák a za 2/ protože žvýkal tolik žvýkaček najednou. Hold se mu už předtím vykouřil mozek a jeho matce zřejmě taky, ta může max. obviňovat sama sebe, že neumí vychovat své dítě.

mesalina ( 21. července 2009 13:25 )

nejhorší je, když chcete někomu pomoct, jako v tomto případě a ono se to nakonec obrátí proti vám, jenom proto, že si neuvědomíte, že určité procento lidí má problémy s hlavou

apple ( 21. července 2009 13:08 )

smrad se má doma učit a ne dělat takové voloviny!!!

Zobrazit celou diskusi