Miliarda lidí se zatajeným dechem sledovala v roce 1969 jeho nohu, která zanechávala otisk na dně měsíčního Moře ticha. Ještě dnes je ale hodně takových, co se domnívají, že šlo o boudu a Neil nebyl na žádném Měsíci, ale ve studiu zavěšený na ocelovém lanku.

Fakt je ten, že v roce 2006 NASA přiznala, že ztratila při stěhování originál nahrávku z Apolla 11.

Zvláštní je i to, že se kosmonauti proháněli po Měsíci jen za vypečeného prezidenta Nixona a pak už ani ťuk, přestože byla k dispozici mnohem vyspělejší technika. Jako by už o Měsíc nebyl zájem. Přitom to není zas tak daleko. Jako byste 10 krát obešli zeměkouli.

Mnoho štouralů také poukazuje na to, že se kosmonautům v ruce třepetala americká vlajka a diví se, že na Měsíci by mělo být bezvětří. Na vlajka tam mimochodem zřejmě stále vlaje, kosmonauti ji zpátky nepřivezli.

A vedle vlajky chátrá modul, který je tam dopravil. Žádná jeho fotografie, která by zaznamenala jeho zkázu, ale neexistuje. Prostě to vypadá, jako by tam vůbec nebyl.

Ne, v žádném případě nechci říct, že šlo o boudu, trik, podfuk, nebo tak něco. Netvrdím, že film Kozoroh 1 není fikce. Prostě je to jen divné.

Podívejte se na video, které shrnuje pochybnosti největších šťouralů a nedůvěřivců...