Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tip na tropické léto: Plavení koní

Autor: Slávka Červená, Pavla Drlíková - 
21. července 2009
05:00

FOTOGALERIE: Červencové počasí si s námi pohrává. Přes týden horko k zalknutí, o víkendu pak přijde chladná fronta. A nejinak tomu bude i tento týden. A tak se od zítřka do pátku připravte na pořádné horko a dusno s teplotami až 33 °C!

Na nadcházející tropy chtějí opět vyzrát mladé dívky Silvie Čechmánková (19) a Markéta Mrázková (20). Ty se totiž v parných dnech letošního léta chladí v rybníku u Velehradu na Slovácku. Ale ne samy. Berou si s sebou své velké kamarádky, kobylky Aziru (10) a Saneru (6).

„Koně mám ráda od malička. Tu lásku k nim jsem zdědila zřejmě po mamce – zootechničce,“ říká Silvie,která bude po prázdninách studovat Vysokou školu báňskou v Ostravě.

Kůň umí plavat, ale do vody se mu nechce, pokud s ní nemá zkušenosti. „Ve vodě jsou koně svým pánem, nejsou ale příliš ovladatelní. Buď do ní jdou, mají radost a plavou, nebo jen hrabají kopyty na kraji. Azira je ale báječná, doslova si to užívá, stejně jako já,“ dodává Silvie, která vyhrála nedávnou soutěž v plavení koní. „Je to kobylka temperamentní, divočejší. Odpovídá mé povaze. Asi proto si tak rozumíme,“ svěřila se Blesku.

Děvčata asi budou moci plavit své koně jen do pátku. Už ve čtvrtek totiž opět hrozí přívalové deště. V pátek pak teploty zákonitě spadnou asi o 5 až 10 stupňů a vydrží zase až do pondělka, kdy se začne oteplovat. Takže víkend opět zřejmě nebude stát za moc.

Zobrazit celou diskusi