Rád by uplatnil střídavou péči a na té by se s Leonou chtěl dohodnout bez účasti soudu! Vzhledem ke zhrzené Leoně Šípka ale tahanice o syna s největší pravděpodobností v brzké době neminou.

Šípek je zatím mírný optimista. "Artur miluje maminku, takže samozřejmě bude s ní. To je v naprostém pořádku. Já jsem ale také schopen se o syna postarat. Navíc se starat chci! Je to přece moje dítě," trvá si na svém Šípek. Ten hodlá s Arturem trávit nejen víkendy, ale bral by si ho rád na pár týdnů i do svého oblíbeného Thajska. "Jsem pro aktuální rozumnou dohodu," tvrdí Bořek. Vzhledem k tomu, že za celým rozchodem ale byl on, musí počítat s tím, že Leona si s největší pravděpodobností bude klást podmínky. A právě přes Artura může nevěrného partnera potrestat.

Tím spíš, že Šípek konečně přiznává důvod rozchodu s Machálkovou. Zamiloval se. U přítelkyně Zuzany Mausové prý v bytě ale nežije. "Zuzana bydlí v Praze pouze v hotelu Four Season a mimo mě nic v České republice nevlastní," svěřil se Šípek. A pevně věří, že Mausová nebude překážkou toho, aby svědomitě plnil roli otce. "Jsem k této roli naprosto způsobilý," zdůraznil Šípek. Navíc, s Leonou se prý nikdy nehádal a jeho alkoholické excesy také nejsou na vině rozchodu. Bořek kvůli Leoně, a samozřejmě i kvůli sobě, totiž přestal pít. "Už dva roky jsem se nedotkl alkoholu!" dušuje se Šípek.