Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Státu spadly do kapsy dva ´bordely´?

Autor: zb - 
20. července 2009
17:02

Český stát bohatne! Do kapsy mu spadly dva luxusní nevěstince v Rozvadově na Tachovsku. Soudkyně totiž v monstrózním procesu s gangem bývalého vojenského prokurátora Igora B. (43) mimo jiné rozhodla, že oba nevěstince propadají státu.

Bude tak stát sám největším pasákem u hranic s Německem? Bordel Cohiba totiž stále funguje. Kdo bude tady vybírat a inkasovat peníze až rozsudek vstoupí v platnost? Zatím není pravomocný.

„Co bychom s nevěstinci dělali? Nemohu vám dát na to odpověď. To musí říci regionální ředitel v Plzni Karel Hála,“ uvedl Robert Hurt z Úřadu pro zastupování státu ve věcech veřejných v Praze. Ředitel v Plzni už nebyl včera nikde k zastižení.

„Možná se dočkáme toho, že ´bordely´ připadnou a bude je řídit ministerstvo zdravotnictví. Akorát nevím, jak to vyřeší s poplatky,“ smál se Plzeňák Pavel Skála (36), když se ho Blesk ptal, komu by měly ´bordely´ připadnout.

Šéf dvacetičlenného gangu Igor B. má jít do vězení na 6,5 roku a musí zaplatit čtyři milióny korun. Lidé z gangu čelili obžalobě ze zločinného spolčení a kuplířství, když ovládli ´bordely´ v Rozvadově a Svaté Kateřině na Tachovsku. „Za zhruba dva a půl roku tady vydělali v přepočtu přes 85 miliónů korun,“ uvedl státní zástupce Milan Pózl.

Potrestán byl i Daniel T. (35), který byl obviněný v kauze zmanipulovaných konkursů kolem soudce Jiřího B. Dostal podmínku na 5 let. S trestem 4 roky odešel od soudu Petr K., který provozoval dva noční kluby. Soudkyně poslala na 3 roky do vězení i bývalého policistu Ladislava B., který zajišťoval ochranu ´bordelů´. S prázdnou neodešli ani servírky a barmanky. Dostaly roční podmínky.

gogo ( 20. července 2009 18:13 )

připadnou dva bordely ! Jak se praví v Saturninovi : Uvěřitelné se dá vymyslet, neuvěřitelné se musí stát ....

polibek ( 20. července 2009 17:45 )

kdeže loňské sněhy jsou,že ano?

lexab ( 20. července 2009 17:18 )

cesky stat ma konecne prilehajici uradovny pro jeho vladu,ministerstva,snemovnu i komory

Zobrazit celou diskusi