Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

166 mrtvých: Atentátník z listopadového masakru se přiznal!

Autor: ČTK, val - 
20. července 2009
11:22

Muhammad Kasab, jako jediný přeživší z deseti útočníků, kteří v loňském roce povraždili v indické Bombaji 166 lidí, se přiznal k účasti na útocích během tři dny trvajícího krveprolití!

"Ano, dnes přiznal vinu před soudem během slyšení týkajícího se listopadových útoků," řekl novinářům policejní důstojník Rakeš.

Desetičlenná skupina ozbrojenců si při útocích vzala na mušku hotely a další objekty v ekonomické metropoli Indie Bombaji.



Kasab přitom při květnovém slyšení popřel vinu ve všech 86 bodech obžaloby, včetně vraždy a vedení války proti Indii. Zatím není jasné, co ho přimělo k přiznání po měsících zapírání.

Za pachatele atentátů byla označena islamistická organizace Laškare Tajjaba, která má sídlo v Pákistánu. V dubnu indický prokurátor Udždžval Nikam v soudní síni prohlásil, že do atentátů byl zapojen nejméně jeden důstojník pákistánské armády a podle složitosti příprav také pákistánská rozvědka. Pákistán po vlastním šetření připustil, že atentáty byly zčásti připraveny na jeho území, ale popřel podíl svých zpravodajských služeb na nich.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi