Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kampa patří divadlu, klaunům a kejklířům

Teatrotoč na Kampě
Teatrotoč na Kampě  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
19. července 2009
18:43

Kejklíři, klauni, žongléři a loutkáři budou až do úterý předvádět své umění na pražské Kampě, kde se koná již osmý ročník mezinárodního festivalu Teatrotoč. Vyrazte za zábavou do centra metropole.

Pražskou Kampu pod Karlovým mostem, která jinak patří převážně turistům, zčásti zaplnili pouliční divadelníci. Především dětským divákům budou hrát divadlo loutkové i hrané, zpívat a předvádět různé kousky spojující divadlo s cirkusem a varieté. Osmý ročník festivalu Teatrotoč uvede 65 představení a vystoupí na něm 15 souborů, kromě českých také ze Slovenska, USA, Německa, Austrálie, Brazílie a Kanady.

Kromě klasického divadla mohou diváci vidět mimy, žongléry a akrobaty. Leighton Ledbuoy z Australie uvede diváky do úžasu svou akrobacií na šestimetrové tyči. Pantomimičtí roboti Metroccolis, kteří se na festivalu představili již v předchozích letech, přivezli nové kontaktní představení. Skupina historické hudby BraAgas hraje renesanční písně, žonglér Erik předvádí svá mistrovská čísla a několikrát během odpoledne předvádí svou show na chůdách Cirkus Žebřík.

Představení jsou přístupná zdarma a konají se pod širým nebem, jen dílny pro děti jsou v otevřených stanech. Diváci by se proto měli raději vzhledem k současnému počasí patřičně vybavit.

gevi ( 19. července 2009 20:27 )

Mohl by tam šaškovat s Paroubkem. Třeba by se mohli mlátit pod pás a napadat zezadu. Jenže tohle předvádějí pořád.

litop ( 19. července 2009 19:26 )

Tot je pro nej ta spravna prilezitost a prosredi.

Zobrazit celou diskusi