Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pět lidí utonulo, jeden nepřežil pád ze skály

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Ilustrační foto: Pavel Čempěl)
Autor: ČTK, lj - 
19. července 2009
11:20

Vyšší hladina vody i rekreační koupání - takové jsou příčiny čtyř pátečních tragických úmrtí ve Středočeském kraji a na Karvinsku. Ne Břeclavsku se zabil muž pádem ze skály, jeho společnice je vážně zraněná.

Dva případy utonutí hlásí po silných bouřkách Středočeský kraj. Po poledni se utopil padesátiletý muž v Kolíně, později odpoledne pak stejný osud potkal i o dva roky mladší ženu ve Vranovicích na Rožmitálsku.

Hlášení o utonutí v Labi v Kolíně přijali záchranáři pět minut před 13:00. Bezprostředně po příjezdu zahájili zdravotníci mužovu resuscitaci, ale bezúspěšně. Oživovací pokusy byly neúspěšné i v případě ženy, která se utopila kolem 15:00 v rybníce ve Vranovích. Informovala o tom mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

V Bohumíně na Karvinsku se pak v pátek utopil v rybníce Kališok devítiletý chlapec. Po chlapci pátralo 25 policistů z Karviné, kteří byli odvoláni z rozsáhlé policejní akce v Havířově zaměřené na kontrolu řidičů. Policejní psovodi a potápěči později chlapce nalezli utonulého asi čtyřicet metrů od břehu rybníka.

Na Karvinsku si páteční rekreační koupání vyžádalo ještě jednu oběť. Šlo o jedenadvacetiletého mladíka, který se utopil v řece Olši v Dětmarovicích.

Stále nebylo nalezeno ani tělo pětadvacetiletého mladíka, který včera pravděpodobně utonul v přehradě Nové Mlýny na jižní Moravě, když se se svým kamarádem bavil skákáním do vody ze zapůjčeného šlapadla.

Břeclavsko: Spadli ze skály, muž nepřežil

U obce Perná na Břeclavsku spadli v noci na neděli dva lidé ze skály. Třiadvacetiletý muž pád nepřežil, jeho o rok mladší společnice byla ve vážném stavu převezena do nemocnice. Na svých stránkách to uvedla jihomoravská záchranná služba. "Policie po okolnostech a příčinách tragédie pátrá", řekla bez bližších podrobností mluvčí krajské policie Soňa Svobodová.

Podle záchranné služby obdrželo krajské operační středisko tísňové volání několik minut před půlnocí. Na místě zasahovaly dva týmy lékařů. Muž svým zraněním na místě podlehl. Dívka byla při vědomí. Utrpěla středně těžká a mnohočetná poranění.

gevi ( 19. července 2009 12:30 )

mnoho mladých životů se ztrácí nerozvážností a riskováním. Jenže mladí "moudrým" radám často nevěnují pozornost. Chtějí si všechno vyzkoušet sami. Je mi líto jejich rodičů.

hani ( 19. července 2009 08:50 )

Jenom to jsou malo. Dobre mate chlad. V Ukrajne utopilo se 800 lide za pulku leta!!! Hrozne. Teploty kolem 30 - vsechne lide jsou na vode. Jenom proc topit se nikdo ne rozumi. Ukrajna ma na krku volebni kampan - myslim pro to. Moc genetyckych eleksiru v jidle. Vas Marti Bursik to zastavil v Cesku. On spase Cesko od modro-hnedo-oranzeve cumy!

Zobrazit celou diskusi