Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

San Francisco - Srážka vlaků! Desítky zraněných!

San Francisco
San Francisco  (Autor: Ilustrační foto - Wikipedia)
Autor: ČTK, lj - 
19. července 2009
09:45

AKTUALIZOVÁNO - VIDEO: Desítky lidí byly v sobotu zraněny při srážce dvou městských vlaků v San Francisku. Čtyřiačtyřicet lidí muselo být hospitalizováno, z nichž tři byli zřejmě zraněni těžce, další osoby utrpěly lehčí poranění. Uvedly to v noci na sobotu místní úřady.

Podle zástupce náčelníka místní hasičské stanice Pata Gardnera je to jedna z nejvážnějších nehod v San Franciscu v posledních letech a zasahovalo při ní asi 40 záchranářů. Evakuovali postižené a některé ošetřovali na místě.
Nehoda se stala odpoledne místního času (večer SELČ), když podle očitých svědků jedna souprava přijíždějící z tunelu narazila zezadu do druhé u nástupiště. Vlaky byly plně obsazené, mezi třemi vážně zraněnými byl i strojvůdce jedné ze souprav.

367824:gallery:true:true

Příčiny havárie se vyšetřují. Vyšetřovatelé zjišťují, zda byla příčinou neštěstí mechanická chyba či lidské selhání, uvedl mluvčí sanfranciské městské železnice MUNI Judson True.

hani ( 19. července 2009 08:42 )

Havarii vlakuv, letadel jsou pravidelne. V Los-Angelese, Washingtonu hned v San-Francysku. Nic vyjemecneho. Jenom dobre ze nejsou mrtvi. Zritilo tri letadla - nic vyjemecneho. Musim zvykat si na to. Nekdo bude mit odskodne od pojistovny. Dobre penize to stoji. Penize za jakukoliv cenu !!!! Proc ne? Proc Paroubek mlci ze jeji pani P byvala prostitutka? Kvalitny sex za cenu hanby CSSD a Statu! Chci podat stiznost na takovu ostudu pro Cesko!!! Mne to vadi.

Zobrazit celou diskusi