Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proměna v zoo: Z ošklivých káčat plameňáci

Návštěvníci olomoucké zoo budou moci na vlastní oči pozorovat, jak se nepříliš pohledné šedé koule na dlouhých hůlkách promění v nádherné majestátní plameňáky
Návštěvníci olomoucké zoo budou moci na vlastní oči pozorovat, jak se nepříliš pohledné šedé koule na dlouhých hůlkách promění v nádherné majestátní plameňáky  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: rys - 
17. července 2009
14:26

Zatím připomínají spíš chlupaté koule na dlouhých špejlích než majestátní nádherné ptáky. Za pár týdnů se však tyto šedé chomáče peří v olomoucké zoo změní v krásné plameňáky růžové.

„Návštěvníci nyní budou moci pozorovat tuto proměnu hned u sedmi mláďat,“ prozradila mluvčí zoo Hana Labská.

Plameňáci růžoví jsou jediný druh těchto majestátních ptáků, který žije a hnízdí i v Evropě. Olomoucká zoo je chová od roku 1978 ovšem dvacet let plameňákům trvalo, než na Hané poprvé zahnízdili. „Měla na to vliv strava i to, že si potřebovali prostředí trochu upravit k obrazu svému,“ konstatovala Labská. V posledních letech vyvádějí olomoučtí plameňáci mláďata celkem pravidelně.

Atraktivnost dává plameňákům červené zbarvení křídel Atraktivnost dává plameňákům červené zbarvení křídel | Pavel Ryšlink

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi