Jak vás napadlo přijet na festival s celou rodinou?
Spojila jsem vlastně příjemné s užitečným. Bydlíme v hotelu, kde je velká zahrada, dvě dětská hřiště a bazén a to je pro děti ideální. Společně si užíváme i procházky po kolonádě. S manželem se potkáváme s lidmi, které jsme třeba celý rok neviděli, herci, modelkami...Máme možnost videt ruzné zajímavé filmy,které se často do našich kin nedostanou.

Měla jste v Karlových varech i pracovní závazky?
Předváděla jsem modely Beaty Rajské na akci, kde se předávaly šeky pro nadaci Heleny Houdové a účastnila se narozenin kadeřnictví, kde pracuje francouzský kadeřník, ke kterému ráda chodím. A pak už to byla spíš taková legrace, když jsem si na párty jedné automobilky došla na pódium pro cenu.

Pro jakou cenu?
Myslím, že se jmenovala „za šarmantní křivky“.

Fotogalerie
8 fotografií

To si jistě zasloužíte. Muži na každé párty obdivovali váš dekolt...
Díky kojení mám ňadra opravdu plnější. Ovšem záleží na tom, jak dlouho po krmení našeho Danielka je. Čím později, tím víc se mi dekolt dme.

Nosíte kvůli tomu různé velikosti podprsenky?
To není nutné, je to změna nejvýš o číslo a půl .Každopádne jsem si už počas těhotenství s Vanesskou musela nakoupit o číslo až dve vetčší podprsenky.Jsem sama zvědavá k jakému číslu se vrátim po kojení…smích

S kolika zavazadly jste s rodinou jeli?
S tolika, že se portýr v hotelu ptal, zda se sem stěhujeme. A nešlo jen o moji garderóbu, ale hlavně o věci, které potřebují děti. Na normální dovolené u moře toho pro ně vezu víc než pro mě. Zvlášť dcerka je velká parádnice a zároveň se hodně často ušpiní. Ostatně jako všechny děti.

A váš počet šatů? Ani jednou jste nevyšla ve stejných.
Myslím si, že taková událost vyžaduje, abych střídala šaty. Nakupovala jsem průběžně celý rok, protože nerada nechávám věci na poslední chvíli. Na festival jsem si vezla dvacet šatů – od dlouhých rób po koktejlky.

Andrea Verešová byla nejobdivovanější žena v Karlových Varech
Autor: Foto Blesk – Ladislav Křivan a Martin Mithofer

Kdo vám děti hlídal?
Na začátku festivalu nám pomáhala babička a máme sebou taky chůvu Olgu, je to naše známá ze Slovenka a dcera jí říká teto Olinko . A přes den se střídáme s manželem.S dětmi se snažíme být co nejvíc a pokud to jen trochu jde ,bereme je všude sebou.

Stihla jste vidět i nějaké filmy?
Rádi chodíme na festivalu na snímky, které se nedostanou do běžné distribuce. Letos jich ale kvůli dětem moc nebylo. Viděla jsem slovenský film Muži mé ženy se Zdenou Studénkovou, kterou mám moc ráda. A pak animovaný film Panique au village, který vzbudil hodně pozornosti na festivalu v Cannes. Je to takový pohádkový příběh o kovbojovi, indánovi a koni. Moc jsem se u něj bavila.

Sama jste s herectvím nikdy nekoketovala?
Měla jsem pár malých roliček ve filmech jako Panic je na nic, nebo v americko-švédskem film PRINC A JÁ. A jednu velkou příležitost jsem asi prošvihla. Zvali mě na casting do Paříže na roli Heleny ve filmu Troja. Kvůli jiným pracovním povinnostem jsem nejela a teprve poté jsem se dozvěděla, že už se rozhodovalo mezi posledníma třema kandidátkama .Myslím ,že to byla zajímavá příležitost . Uvidíme, zda si mě ještě někdy nějaká taková šance najde. Ráda se učím nové věci a nevyhýbam se novým zkušenostem a výzvám.

Hlavními hvězdami letošního festivalu byli John Malkovich a Antonio Banderas. Měla jste šanci se s nimi setkat?
Shodou náhod jsme s manželem seděli na večeři v restauraci Promenáda, kde večeřel také Malkovich. Ale jen jsem se s jeho společností pozdravila. A Antonia Banderase jsem potkala už dříve. V Itálii a v Americe. Setkali jsme se na filmových akcích, které byly spojené i s reklamou, v které jsem účinkovala. Pár slov jsme spolu prohodili.Kdo ví ,jestli by mě ještě poznal.


Kromě festivalové dovolené vás čeká ještě nějaká další?
Už jsme byli v červnu v Řecku v Attice, kam se rádi vracíme. Možná tam vyrazíme ještě jednou. V srpnu se chystáme do itálie. A na podzim bych ráda někam do teplejších krajin, ale ne moc daleko. Kvůli dětem.
Potkala jsem se sice na festivalu s několika kamarádkami, které bydlí na Floridě a velice rádi bych je navštívila ,ale bojím se dlouhého letu a časového posunu ,který je náročný a vyčerpávající nejen pro děti ,ale i dospělé. Snad až za pár let a rovnou na dva tři měsíce.

Půvabná Andrea Verešová byla nejobdivovanější žena v Karlových Varech
Autor: Foto Blesk – Ladislav Křivan a Martin Mithofer

Všimla jsem si, stále častěji mluvíte česky a slovenštinu opouštíte. Proč?
Žiju v Čechách už deset let a připadá mi to správné. Dala jsem si novoroční předsvzetí, že se česky pořádně naučím.Stává se mi docela často ,že mi lidé nerozumí,a kupodivu nejen ta mladší generace. Například i tady v karlovarském hotelu jsem měla problém, když mi uklízečka nerozumněla, že chci vyměnit utěráky (ručníky) a nově převléknout vankúš (polštář).Na recepci zase nechápali, když jsem po nich chtěla zapomenuté okuliare /brýle/.

A jak mluvíte s dětmi?
S dcerou se snažím mluvit čistou krásnou slovenštinou. Vždyť je to rodný jazyk její maminky a byla by ostuda kdyby ho neznala . Taky si hodně čteme a mluvíme spolu anglicky a občas francouzsky. Je opravdu šikovná a učí se neuvěřitelně rychle a všechno krásně opakuje. Její nejoblíbenější je zatím „ Darling ,i love you!“

Třetí dítě neplánujete?
Moc si přejeme ještě další dítě ,ale nechávame to osudu, nic konkrétně neplánujeme . Momentálně si chci co nejvíce užít Vanessky a Danielka ,kteří mě ted hodně potřebují. Snad až začne dcera chodit do školy a syn do školky, začneme o tom vážněji přemýšlet …

Uvidíme vás s rodinou na 45. ročníku karlovarského festivalu?
Pokud se nestane nic nepředvídaného, tak určitě.