Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Štěně přežilo 2 dny s vidličkou v hlavě

Dva dny se vystrašená a zraněná čivava schovávala v lese
Dva dny se vystrašená a zraněná čivava schovávala v lese  (Autor: isifa.com)
Autor: INT, vk - 
17. července 2009
16:40

O tom, že i obyčejné grilování může být nebezpečné, se přesvědčila malá čivava jménem Smokey. Zahradní párty se pro ni změnila v boj o holý život. Skončila totiž s vidličkou v hlavě.

Osmicentimetrový hrot se jí zapíchl přímo do mozku! Nehodu, která vypadala děsivě, však štěně přežilo ve zdraví.

Při nehodě se vidlička rozlomila na půl, prolétla vzduchem a skončila v hlavě dvanáctitýdenního štěňátka. Čivava začala bolestí kňučet a utekla do nedalekého lesa, kde se schovávala. Po dvou dnech ji nakonec majitelé našli a odvedli k veterináři. Personál, který měl zrovna v ten den službu, zůstal v šoku, když viděl vidličku, kterou mělo vystrašené štěně zabodnutou v hlavě. „Nejdříve jsme si mysleli, že jde o malou jídelní vidličku nebo něco takového. Pak nám ale majitel Smokeyho řekl, abychom počkali, a šel pro štěně. Když ho přinesl, nechtěli jsme věřit vlastním očím,“ vypráví sestra Duncum.

Rentgenový snímek, vidlička skončila štěněti zapíchnutá v mozku Rentgenový snímek, vidlička skončila štěněti zapíchnutá v mozku | isifa.com

Rentgenový snímek potvrzuje, že vidlička skončila štěněti zapíchnutá v mozku

Rentgenové snímky potvrdily, že vidlička neuvízla v lebeční dutině či za očima, ale zůstala zapíchnutá v mozku. Šance na přežití měla v tu chvíli čivava pramalé. Operace se však seběhla rychle. Během třiceti vteřin měl Smokey celou proceduru za sebou. „To štěně je opravdu malý zázrak,“ konstatoval veterinář, který zákrok prováděl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi