Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehoda na přejezdu: Vlak rozpůlil favorit!

Autor: uá - 
16. července 2009
16:31

Vážná nehoda se stala ve čvtrtek ráno v Břvanech na Lounsku. Řidič Škody Favorit tam vjel na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl plně obsazený motorový vlak.

Jeho strojvedoucí už nestihl zastavit. Vlak škodovku rozpůlil. Podle svědků bylo výstražné signalizační zařízení v tu chvíli zapnuté.

Z tříčlenné osádky favoritu byli dva lidé, řidič a jeho spolujezdkyně (oba 20) z Prahy, těžce zraněni. Z vraku je museli vyprostit hasiči. Přiletěl pro ně vrtulník, který je přepravil do ústecké Masarykovy nemocnice. „Druhá spolujezdkyně (41), která seděla na zadním sedadle, vyvázla s lehkým zraněním,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

bbaruskaa.n ( 8. listopadu 2011 13:21 )

V tom autě seděla moje rodina muj bratr moje švagrova a moje maminka nebyla toho jeho vyna ty signalizace nefungovali takže nesvadějte vinu na nikoho kdo zato nemuže prosivas

janikafort ( 17. července 2009 18:27 )

Jela jsem vlakem,který červené auto na přejezdu nabral a viděla jej letět vzduchem.Jen mi ve chvíli nárazu,na který asi nikdy nezapomenu proletělo hlavou,nabrali jsme auto,ale odhodili jsme ho,netlačíme auto tedy před sebou a lidé mají šanci přežít.A hlavně ať tam nejsou děti.Také mě udivilo,že i když jsme nejeli rychle trvalo hrozně dlouho,než jsme zastavili,i když jsme měli celý předek auta pod vlakem.Když jsem pak viděla to množství hasičů,policistů,záchranářů,kteří se snažili zraněným pomoct a vrtulník se musel dvakrát točit se zraněnými,připadalo mi to vše tak zbytečné,kdyby řidič dbal na výstražné znamení,které fungovalo.Slyšeli jsme jej až k vlaku.To jsou mé pocity z této hrozné srážky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání