Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Natascha Kampusch získala auto a dům svého únosce

Natasha působila při rozhovoru pro Blesk velmi příjemným dojmem. Sama strávila od svých deseti let osm a půl roku v zajetí únosce. Nyní žije spokojeně v partnerském vztahu a pracuje pro televizi.
Natasha působila při rozhovoru pro Blesk velmi příjemným dojmem. Sama strávila od svých deseti let osm a půl roku v zajetí únosce. Nyní žije spokojeně v partnerském vztahu a pracuje pro televizi.  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, brum - 
15. července 2009
17:07

Natascha Kampusch získala auto svého únosce Wolfganga Priklopila stejně jako dům, v němž ji duševně narušený pachatel osm a půl roku držel.

Informoval o tom ve středu rakouský deník Österreich s odvoláním na osoby z okolí nyní jednadvacetileté ženy.  Podle agentury APA se majetku svého věznitele ujala proto, aby se nedostal do špatných rukou.

Kampusch požádala o práva na dům ve Strasshofu loni v květnu kvůli obavě, aby se nestal "poutním místem". Spolu s ním nyní získala i vínové BMW 850i, v němž Priklopil 23. srpna 2006 unikal před policií a poté spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

"Důvod, proč je převzala, je ten, aby nepřišly do špatných rukou," vysvětlil poradce Kampusch. Plány s domem ani automobilem prý žádné nemá. "Nemá ani řidičský průkaz, takže ho nemůže řídit," poznamenal.

Priklopil tehdy desetiletou Nataschu unesl v březnu 1998 ve Vídni, když šla do školy. Přes osm let ji pak držel ve sklepě svého domu v dolnorakouském Strasshofu. V srpnu 2006 se jí vlastními silami podařilo utéct. Rakouské úřady stále prověřují, zda Priklopil neměl nějakého komplice.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi