Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Štěněti se zabodla do mozku grilovací vidlička, pejsek ale přežil

Čivava
Čivava  (Autor: Ilustrační foto, Wikipedia)
Autor: ČTK, lj - 
14. července 2009
20:50

Štěně čivavy pojmenované Smokey přežilo hrozivě vyhlížející úraz - masivní vidlička se mu během grilování masa na zahradě nešťastnou náhodou zapíchla do hlavy tak hluboko, že uvízla až v mozku.

Při nehodě se vidlička s téměř osm centimetrů dlouhými hroty rozlomila v půli, prolétla vzduchem a zabodla se dvanáctitýdennímu štěněti přímo do hlavičky, napsal britský list Daily Mail.

Bolestí kňučící Smokey utekl do nedalekého lesa a tam se dva dny schovával, než se jeho majiteli Hughiemu Wagersovi podařilo najít ho v podrostu a odvézt k veterináři.

Podle ošetřovatelky Michelle Duncumové, která měla ve zvířecí nemocnicil v Londýně službu, byl personál po příchodu silně rozrušeného páníčka čivavy šokován tím, co spatřil.

"Nejprve jsme si mysleli, že jde o malou jídelní vidličku nebo něco takového, a vůbec nás nenapadlo, co uvidíme. Pak nám Hughie řekl, abychom počkali, a šel pro Smokeyho. Když ho přinesl, nechtěli jsme věřit vlastním očím," líčila sestra Duncumová.

Čtyřicetiletý veterinář Keaton Smith odvezl štěně na operační sál a dal se ihned do díla.

"Z rentgenových snímků bylo jasné, že vidlička neuvízla v lebeční dutině nebo za očima, ale že je zapíchnutá v mozku," řekl. "Smokey se schovával v lese dva dny a my jsme opravdu nevěděli, co se stane, až ji vytáhneme. Šanci na přežití měl 50 na 50."

Operace prý trvala jen krátce. "Oholil jsem mu hlavu a pak ji vytáhl, za 30 vteřin bylo po všem," líčil veterinář.

Smokey se už prakticky zotavil, jen pravé oko se mu podle Smithe stále ještě hýbe pomaleji, to se prý ale časem zlepší. "To štěně je opravdu malý zázrak," konstatoval veterinář.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi