Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Squatteři v centru Prahy: Dohlédne na ně kamera!

Boj o Miladu
Boj o Miladu  (Autor: Martin Sekanina)
Autor: ČTK, pad - 
13. července 2009
16:10

Nájemníci mají obavy a protona  squattery přestěhované do Truhlářské ulice v Praze dohlédne kamera a možná i služebna strážníků! Zřídí ji radnice Prahy 1, snímat bude ulici před objektem, kam se přestěhovali squatteři po násilném červnovém vystěhování squatu Milada.

Představitelé Prahy 1 také podle radního první městské části Antonína Kazdy (ODS) zvažují, že městské policii poskytnou blízké prostory pro dočasnou služebnu.

Důvodem jsou obavy místních nájemníků ze squatterů. Rada Prahy 1 tak včera projednala petici, kterou obyvatelé Truhlářské ulice sepsali. Podílí se na ní Kazda, který chce v podzimních volbách kandidovat do Poslanecké sněmovny. Petice má tlačit na státní orgány, aby zajistily ochranu práv nájemníků. Kazda chce rovněž iniciovat veterinární kontrolu psů squatterů.

Ti již minulý týden uvedli, že v bytech nechtějí bydlet, ale budou je využívat jako zázemí a pro kulturní účely. K bydlení si chtějí sehnat odpovídající objekt, který by nahradil prvorepublikovou vilu Milada, ze které je nechal vystěhovat Ústav pro informace ve vzdělávání. Proti formě zásahu pořádají squatteři řadu akcí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi