Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Libeňský most? Je to jízda o život!

Autor: David Klempíř, Veronika Pukačová - 
13. července 2009
05:00

Jeli jste v poslední době tramvají po pražském Libeňském mostě a tekly vám nervy z toho, jak je jízda pomalá? Kdyby totiž tramvaj zrychlila, bylo by to 'o život'. Vozovka je v dezolátním stavu, koleje jsou zkroucené a na opravy nejsou peníze!

Dlouho chystaná rekonstrukce Libeňského mostu se přitom opět odkládá. Zato broušení kolejnic po celé metropoli čeká Pražany už příští týden. A s ním i plánované výluky!

Tramvaje nyní projíždějí přes Vltavu po Libeňském mostě z Palmovky do Holešovic desetikilometrovou rychlostí. Kvůli stavu mostu tu jezdí jen tři linky. „Město počítá s celkovou rekonstrukcí mostu. Letos to ale nebude,“ uvedl mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek. Podle něj by bylo zbytečně drahé opravit kolejový svršek, když by krátce poté začala kompletní oprava mostu.

A opravu most potřebuje, protože ho značně poškodily povodně v roce 2002. Celá rekonstrukce spojená s objížďkami tramvají by ale trvala nejméně rok a stála by 500 milionů korun. A na to město nemá.

Obyvatelé a návštěvníci metropole ale nepřijdou o pravidelné broušení kolejnic a s ním spojené výluky. Dopravní podnik tím snižuje hlukovou zátěž pro lidi bydlící v blízkosti tramvajových tratí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi