Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chodský Újezd na Tachovsku: Vesnice plná 'tatínků'

V této vesnici na Tachovsku a jejím okolí žijí falešní otcové čínských dětí
V této vesnici na Tachovsku a jejím okolí žijí falešní otcové čínských dětí  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka, ČTK, INT - 
12. července 2009
05:22

Číňanka požádala koncem roku 2007 o trvalý pobyt. Na cizinecké policii oznámila, že otcem jejího dítěte je občan z Tachovska. Úředníci otcovství prověřili. Čech však biologickým otcem nebyl.

Ale to byl jen začátek. »Tatínci« začali přibývat. Jak Nedělnímu Blesku řekla tisková mluvčí cizinecké policie Jana Dudová, nejvíce jich je z Chodského Újezdu na Tachovsku. „Začalo to u dvou bratrů, pak jejich synovce, pokračovalo to u dalších příbuzných a kamarádů z vesnice, kteří se přihlásili hned k několika čínským dětem. Jeden z těch bratrů jich měl na sebe napsáno pět,“ řekl vyšetřovatel z plzeňské cizinecké policie.

V tomhle domu bydlí Miroslav L. V tomhle domu bydlí Miroslav L. | Blesk - Zbyněk Schnapka

V tomhle domu bydlí Miroslav L.

Nedělní Blesk včera Chodský Újezd navštívil. Jedním z mnoha falešných otců je i Miroslav L. (27). „Ano mám čínské dítě. Za tu službu jsem dostal 10 tisíc,“ přiznal. Teď čeká na soud a má strach. „Bojím se čínské mafie. Má dlouhé prsty. Proto k soudu nepůjdu. Nedovedete si představit, kolik lidí v tom jede. Vím, že na Tachovsku a Domažlicku je nás kolem 150 chlapů,“ tvrdil včera Miroslav L. Šel do toho, protože přišel o zaměstnání v továrně na lampy v Tachově, kde pracoval jako dělník.


I když se prokázal podvod, nelze občanství malým Číňanům odebrat. V Česku může zůstat proto i biologická matka, která má vztah k dítěti. Navíc může pozvat nějakého krajana, za něhož se provdá.

 

gotzur ( 12. července 2009 14:24 )

Prodali by vlastní mámu.

margarethka ( 12. července 2009 12:54 )

účastnit se něčeho, v čem má prsty čínská mafie za ubohoü odměnu 10 000 Kč, může jen blázen. lidi jsou hloupí, nebo nepřemejlšej.

jaro26 ( 12. července 2009 12:41 )

taaak a je to tady mame novy v evrope novy stat : CRR...... Chinsko-Romsko-Ceska Republika. Ted zustava jen otazka kdo je tu vubec doma ??

gotzur ( 12. července 2009 11:21 )

aby před udělením českého občanství byl povinně proveden test DNA a je po problemu. To by ale bylo asi porušování lidských práv...

gotzur ( 12. července 2009 11:13 )

čínskou menšinu a možná budeme hosty ve své vlastní zemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání