Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřešovanou ženu nenašli ani potápěči

Žabí muži prohledávali jezy a hluboké tůně
Žabí muži prohledávali jezy a hluboké tůně  (Autor: Blesk - Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
11. července 2009
06:54

Nenašli ji ani potápěči. Tato smutná zpráva se včera nesla Benešovem nad Ploučnicí. Tělo Nadi Rubnerové (40) velká voda, která ji strhla přesně před týdnem, nevydala.

Neuspěla ani policejní jednotka potápěčů, která po ženě včera pátrala několik hodin. Neúspěšný tak byl i šestý den pátrání. Devět potápěčů přitom prohledávalo řeku Ploučnici od Benešova až po Děčín. „Máme vytypováno několik jezů a hlubokých tůní,“ řekl Blesku policejní mluvčí Ladislav Cvik. Před potápěči v předchozích dnech neuspěli ani policisté na raftech a psovodi. Pátrací akce bude přesto pokračovat i dnes a zítra.

„V sobotu a v neděli bude říční policie projíždět a kontrolovat Labe mezi Děčínem a Hřenskem. Kontrolovat se budou břehy a tok řeky, jsou známa místa, kde se těla utopených zachytávají,“ uvedl mluvčí.


Peníze přímo na ruku

Až 30 tisíc dostanou lidé, kteří byli na Děčínsku zasaženi povodní. Peníze od kraje získají fyzické osoby trvale žijící ve vytopeném objektu. Ne každý ale dostane stejně. Pokud byl jejich dům zatopen částečně, dostanou 10 tisíc, při středním zatopení 20 tisíc a v případě zatopení celého objektu 30 tisíc. Peníze dostanou lidé přímo na ruku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi