Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Evakuace paneláku: Našli v něm protitankovou střelu!

Minimálně ze šestého patra (růžové prádlo) nad vchodem se zřítila mladá žena, která šplhala po balkonech. Proč to dělala, policie netuší.
Minimálně ze šestého patra (růžové prádlo) nad vchodem se zřítila mladá žena, která šplhala po balkonech. Proč to dělala, policie netuší.  (Autor: Ilustrační foto)
Autor: Zbyněk Schnapka, pal, ČTK - 
10. července 2009
20:32

AKTUALIZOVÁNO: Záchranáři v pátek večer evakuovali 50 lidí z paneláku na plzeňském sídlišti Lochotín. V jednom z jeho bytů byla nalezena protitanková střela!

O nálezu tankové nálože informoval operační důstojník hasičů Jaroslav Klíma.
"Hasiči i policisté jsou na místě, osoby už se podařilo dostat z domu," uvedl dále.

Do jednoho z bytů paneláku v Tachovské ulici na plzeňském sídlišti Lochotín protitankovou střelu dopravil muž, který ji našel, když byl na vycházce u městské části Radčice.

Doma si munici začal prohlížet, ale po chvíli se rozhodl zavolat policii. Podle popisu policisté usoudili, že se jedná právě o protitankovou střelu. Muži poradili, ať munici hodí do vany s vodou a urychleně opustí byt.

Hned poté začala evakuace celého objektu. V domě se nacházelo 50 lidí! Poté, co pyrotechnik munici zajistil a odvezl, se obyvatelé mohli vrátit do svých domovů. Nikdo nebyl zraněn. Potvrdila to mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová.

detedo ( 11. července 2009 04:25 )

Policisté mu poradili ji "hodit" do vany,jo?Smutný....

mouse ( 10. července 2009 22:10 )

tahat to domů a pak se potělat a volat poldy, sem neviděl.

Dannero ( 10. července 2009 21:30 )

beztak to byla jen prázdná roura RPG 75,častý suvenýr to z vojny.

Zobrazit celou diskusi