Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Milovníci kávy jásejte! McCafé přichází "zničit" Starbucks a spol.!

Nová káva od Mccafé by měla být kvalitnější a levnější
Nová káva od Mccafé by měla být kvalitnější a levnější  (Autor: Jesse Marlow)
Autor: INT, val - 
9. července 2009
11:39

Kavárenské řetězce jsou na pozoru! MacDonald přichází s dlouho avizovaným projektem - chystá se nabídnout lepší kávu než momentálně prodává a především za nízkou cenu. První speciální koutek se otevře 16.července na dálnici D1 u Průhonic.

Kavárenským řetězcům Starbucks, Coffee Heaven, Costa Coffee nebo Café Emporio přibude silný konkurent! 16.července se otevře první kavárna McCafé v České republice a chystají se i další.

I přes celosvětovou krizi tržby MacDonaldu v tuzemsku mají stále rostoucí tendenci. Tento projekt by měl tento rostoucí trend zachovat a obrat, který byl minulý rok 3,776 miliard korun (18% nárůst oproti předešlému roku), ještě navýšit.

"Plánujeme otevřít další kavárny, tato určitě není poslední," uvedla tisková mluvčí pro Mcdonald Drahomíra Jiráková. Jako další by mohla být kavárnička na Evropské třídě v Praze.

Tyto kavárenské koutky by měly být umístěny ve stávajících provozovnách. V zahraničí už úspěch mají, protože nabízí jiný druh kávy než samotné fastfoody. Káva bude podávána místo plastových kelímků v porcelánových šálkách a lidé si budou moci koupit i různé typy zákusků. Na kávu byl najat odborník Michaela Öhler, který zaváděl tento projekt už v Rakousku.

"McCafé vyžaduje stavební úpravy, je to kavárna uvnitř restaurace. Je tedy pochopitelné, že nebude ve všech našich restauracích," řekla Jiráková.

Firma má v Česku kolem 80 provozoven. Koncept McCafé byl poprvé představen v roce 1993 v Austrálii a nyní má ve světě v provozu přes 1300 kaváren. V Evropě už funguje v Něměcku, Irsku, Itálii nebo Rusku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi