Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Squatery nechceme: Obyvatelé Truhlářské sepisují petici!

Michael Kocáb
Michael Kocáb  (Autor: Petr Bělka)
Autor: ČTK, pes, pal - 
9. července 2009
14:47

AKTUALIZOVÁNO: Ministr pro lidská práva Michael Kocáb si stále stojí za svým. Dokonce si myslí,  že by měl být za ´ubytování´ squaterů pochválen! Nájemníkům z Truhlářské ulice už však došla trpělivost, proti squaterům sepisují petici!

Že očekává pochvalu uvedl Kocáb v rozhovoru pro Lidové noviny.

Nájemníci z Truhlářské ulice v Praze ho ale vyzvali k demisi. Podle nich se snaží podnikatel Petr Svinka zbytek nájemníků vystrnadit před chystanou přestavbou domu na hotel. Proto mu měl Kocáb zprostředkovat nastěhování squatterů...

Kocáb o demisi neuvažuje. "Naprosto ne. Já jsem se zachoval altruisticky, nesobecky, takže bych očekával pochvalu," řekl Kocáb Lidovým novinám.

Proti squaterům již dokonce nájemníci z Truhlářské ulice začali sepisovat petici, která je označuje za asociální osoby. Tu zatím podepsalo několik desítek lidí. ČTK o tom informoval zastupitel Prahy 1 Jan Arnstein a radní Prahy 1 Antonín Kazda.

Podle Kazdy je okolí Truhlářské ulice a přilehlá Petrská čtvrť jedním z posledních míst v Praze 1 s vysokým počtem trvale žijících obyvatel. Její archy jsou umístěny především v obchodech v okolí nového bydliště squaterů.

Squateři se prý chtějí s nájemníky dohodnout. V příštích dnech se s nimi chtějí setkat a probrat, jak bude probíhat jejich soužití. Bydlet v bytech v centru metropole nechtějí, ale rádi by prostory v domě využívali pro kulturní akce.

Co si myslíte o Kocábovi a squatterech? Řekněte nám to v diskuzi!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 11. července 2009 22:07 )

a pohlédnete směrem za něj, uvidíte za ním se týčit strmý svah osázený vinnou révou. Na vrcholku tohoto svahu se týčí mohutná běloskvoucí přepychová budova. Toť palác páně Kocábův.... Myslím si, že by nedovolil squaterům se k němu přiblížit ani na kilometr... A že by tam bylo místo pro stovky squaterů......

tykev ( 10. července 2009 15:12 )

z toho vyplývá, že akorát budeme opět platit jak mourovatí, chudáčci squateři, vždyť jsou to taky lidi, akorát jinačí, oni se potřebují rozvíjet, musí mít prostor pro svoji osobnost a ožralec Kocáb jim k tomu dal celý dům, když už TAK UŽ!!!!!!! Já nebudu platit daně, pojištění, nájem, no tak holt mě exekutoři oblepí "majetek", skončím na ulici, ale nic se dít nebude, nikdo mě nepomůže, protože nejsem menšina, nemám dredy a myju se!!!!!!!!!!!

tykev ( 10. července 2009 15:04 )

Takže, možná bychom všichni měli poslat panu Kocábovi oficiální žádost o přidělení bytu, nejlépe někde ve středu Prahy, hlavně zadarmo, však on to už nějak zařídí, šmarjáááááá, to snad není pravda, kolik lidí potřebuje opravdu pomoct, tak zřejmě všechno špatně, nejen že se budeme muset natřít na černo, zapálít na náměstí oheň, ale ještě si budeme muset nadělat na hlavě dredy, měsíc se nemýt a možná to bude mít účinek a dočkáme se!!

tykev ( 10. července 2009 14:59 )

takže opět další tunel, však on si Kocábek říká, co bych tajně tuneloval, když "voni" si t o stejně nechají líbit, tak co!!! celá vláda je banda nicmochrů, rudých č....ů, co soudruzi dokázali udělat za 40let, tak ta chamraď modro-zeleno-oranžová dokázala za půlku!!!! A všichni svorně tu svoloč volíme dál!!!

gogo ( 10. července 2009 08:13 )

Zcela souhlasím. Jedná se o výsměch slušným lidem a demonstraci arogance moci. Situace obyvatel je nezáviděníhodná a pokud se jedná o starší lidi je přímo ohrožující jejíich zdraví. Slušně řečeno je to svinstvo.

Zobrazit celou diskusi