Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

USA: Podnikli zátah na organizátory psích zápasů

Staffordshire Bull Terrier
Staffordshire Bull Terrier  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK, jos - 
9. července 2009
08:56

Ve Spojených státech se ve středu uskutečnil rozsáhlý zátah proti pořadatelům psích zápasů. Úřady při něm v pěti státech zabavily 350 psů a zatkli 30 lidí.

Podle ochránců zvířat je to dosud největší zásah proti těmto nelegálním zápasům v USA.

Zátah se uskutečnil ve státech Missouri, Illinois, Iowa, Texas a Oklahoma. Předcházelo mu více než roční vyšetřování na základě informací, které policii poskytli ochránci zvířat. Podle nich se zatýkalo i ve státě Arkansas, tam ale prý nebyli zabaveni žádní psi.

Zatčení čelí obvinění například z neposkytnutí veterinární péče zvířatům či střílení psů do hlavy, pokud špatně bojovali.

Psí zápasy jsou ve Spojených státech zakázány a jejich organizování je závažným trestným činem.

lucy25 ( 10. července 2009 16:34 )

Jestli něco víš o zvířatech tak by jsi měl vědět, že přirozeně v přírodě zabíjejí cíleně pouze pro obživu, obranu apod. záležitosti.Nevím o tom,že by třeba křováci hecovali lva ať jde sežrat druhého.Nikde jsem to neviděla a ani neslyšela.Takže tvé názory typu že co na tom jsou k odsouzení každým normálním člověkem.Takhle agresivní chování umí naučit pouze člověk.Pes se v žádném případě nerodí s tím,že jde zabíjet.Je to šelma,ale dá se normálně vychovat.Můj pes volně pobíhá mezi slepicema,ostatníma zvířatama apod.A podotýkám,že to je velký pes! Agresivní plemena jak je lidi pojmenovávají a jsou určeny pro tyhle boje jsou chudáci když se dostanou do rukou takových dementů jako jsi ty a tobě podobných.Vychovají z nich agresory,kteří jsou pak zralí na utracení pokud je někdo nepřevychová.Víš ono pokud se zamyslíš co to může tak být za lidi co mají radost z boje dvou psů,kteří se zabijí? Co to je za společnost,která se takhle baví? Co to vůbec je? No je to hnus a tito lidi musí být nějaké zfetované trosky co si potřebují něco dokazovat přes psy.Ale nebojte,ony boží mlýny melou pomalu ale jistě a na každou svini se vaří voda.

ajusak ( 9. července 2009 22:25 )

Ti ani nevědí, co to zvířata jsou

ajusak ( 9. července 2009 22:24 )

TY JSI TAKY MENTÁL!!!! nemají to vůbec v genetice ty!!!! ty asi žádného hafíka nemáš vid??!! je to videt!!! opravdu tve nazory.... !! je mi z nich na.......

ajusak ( 9. července 2009 22:22 )

Co na tom??!!! Ty jsi vážně ******* !!!!! Boxeři jsou úplně něco jiného ty ****!!! Ty se tam nervou, dokud jeden z nich nepadne!!! jo a souhlasim s lucy25 !!!! opravdu to jen vystihla!!!!

ajusak ( 9. července 2009 22:20 )

Nevím, jak ostatní, ale mně tyto zápasy přijdou nechutné a odporné !!! proč musí trpět bezbraní pejskové jen proto, že se chce někdo pobavit nad tím, jak se psi navzájem vraždí??! Opravdu nepochopím lidi, kteří toto podporují. Nepochopím nikoho, kdo má ohledně zápasů kladný názor a podporuje je! A HLAVNĚ!!! Policie u nás by už taky měla zakročit!!! Ale asi to berou jen tak, že se ztrácí "věci"....

Zobrazit celou diskusi