„Mirek si v posledních dnech stěžoval na úporné bolesti hlavy a motolici,“ svěřil Klem Blesku. „Jenže stále odkládal návštěvu lékaře, protože ho ještě k tomu ho trápila tříštivá zlomenina ramene, kterou před lety prodělal na jevišti.“

Diváci ho mohli nedávno vidět jako frajerského vodníka v reprízované komedii Jak utopit doktora Mráčka nebo jako radistu z Majora Zemana. Byla to jedna z mála rolí, které si Masopust zahrál. Nebylo mu příliš dopřáno.

„Mám pocit, že se neuměl nabídnout ani v pracovním ani v osobním životě,“ míní kolegyně Luba Skořepová (85), která se se zesnulým hercem nakrátko sešla v Rokoku. „Jak se může stát, že poctivý herec a hodný člověk, jako on, chodí kolem divadla a nikdo si ho nevšimne?“ dodala Luba. Miroslav Masopust začínal svou profesionální dráhu v Divadle S. K. Neumanna, pak hrál v Divadle Za branou a v roce 1971 přišel do Městských divadel pražských. Poslední roky života jako by na něj jak divadelní, tak filmoví a televizní tvůrci zapomněli. Neměl role, jen občas se naskytla práce v dabingu.

Miroslav Masopust
Autor: ČTK