Kemp U Kučerů je známou zastávkou pro vodáky. Rádi si tu dají pár piv, přespí a jedou zase dál. Lidé mohou využít rozlehlé plochy pro stany, 10 nových chatek, nové sociální zázemí. Nová je i recepce spojená s restaurací a penzionem pro 23 lidí. Nabídka jídel je pestrá a za příznivé ceny. Právě pohodlí chatek si v letošním deštivém létě návštěvníci nemohou vynachválit. „Lepší jsme ještě neviděli. Je v nich i elektrika. Jen zrcadlo chybí,“ řekla Alena Žbánková z Tvarožné.

Jako zjevení uprostřed moderního kempu působil Rudolf Šmucr a Stanislav Martaus z obce Lužec nad Vltavou, kteří přijeli stařičkou Tatrou V3S. Přivezli stany, spacáky a potraviny třem desítkám malých vodáků. „Jezdíme sem každý rok. Po hygienické stránce je to tu perfektní. Akorát musíme děti víc hlídat, aby v načančaném kempu něco nerozbily,“ podělil se o dojmy Rudolf Šmucr.

Fotogalerie
9 fotografií


Majitel kempu Roman Kučera do modernizace hodně investoval, proto ho momentálně nejvíc trápí počasí. „Před čtrnácti dny se kempem prohnala voda z potoka a Vltava zase zalila břeh, na kterém jindy stojí jeden stan vedle druhého. Tak špatnou sezonu nepamatuji,“ posteskl si Roman Kučera.
A komu kemp doporučit? Ideální je pro vodáky, ale rodiny s malými dětmi či starší lidé hledající spíš ticho by měli hledat jiné místo. V kempu není žádné hřiště, chybí i jakákoliv atrakce pro děti. A klid? Ten rozdovádění vodáci neznají.

Hodnocení inspektora:
Název kempu: Kemp u Kučerů
Adresa: Zlatá Koruna 150, 382 02, www.kempukuceru.cz
Cena za osobu: dospělý 60 a dítě 50 Kč
Cena za psa: 30 Kč
Cena za stan: do 4 osob 30 Kč, nad 4 osoby 50 Kč
Cena za os. auto: 60 Kč
Cena za motocykl: 30 Kč
Cena za karavan, autobus, nákladní auto: 120 Kč
Cena za přívěs: 30 Kč
Cena za elektriku pro karavan: 60 Kč
Cena za chatku pro 4 osoby: 600 Kč
Teplá voda po celý den: ano – jen ve sprše a za poplatek 20 Kč
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ne
Zajištěna ostraha areálu: ne
Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ano základní
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření: ne
Sportoviště: ne
Dětské hřiště: ne
Počet WC pro ženy: 13
Počet WC pro muže: 12
Počet sprch: 4 pro ženy a 3 pro muže
Osvětlení v noci: ano
Celkový dojem: **
Hodnocení: pět hvězdiček je nejlepší, jedna nejhorší