Celé rodiny mohou vyzkoušet obratnost v lanovém centru, které patří k největším v republice. Nový je i bikepark, který nabízí sjezd na kole po Jezerní sjezdovce. Trať je upravena tak, aby si na své přišli dospělí i děti. Nechybí bobová dráha, in-linestezka, půjčovna plavidel a další aktivity.

Babička Vlasta Jančová z městyse Město Touškov s vnučkami Natálkou, Anetkou, Barborkou a jejich kamarádkami si užívá v kempu Modřín na Lipně.
Autor: Blesk - Vlaďka Hradská

Babička Vlasta Jančová z městyse Město Touškov s vnučkami Natálkou, Anetkou, Barborkou a jejich kamarádkami si užívá v kempu Modřín na Lipně.

Samotný kemp je určený výhradně pro karavany a stany. Chatky tam nenajdete. „Jsem tu už podesáté. Tentokrát hlídám tři vnučky. Pro děti je to tu ideální. Tady se nejde nudit. Nevíme, co dělat dřív. Kola, trampolína, vodní zorbing. Dnes jsme vyběhli na kopec a přinesli houby a borůvky. Ani nevadilo, že právě pršelo,“ pochvalovala si Vlasta Jančová z městyse Město Touškov.

„Specializujeme se právě na rodiny s dětmi. Proto tu dbáme na večerní klid a je tu i více aktivit pro nejmenší. Dříve sem jezdili více zahraniční turisté a letos poprvé převažují Češi. Je to i díky přijatelným cenám,“ řekla recepční Ludmila Gahutová.

Kemp je rozlehlý, lemuje jezero v délce půl kilometru. Na první pohled mu nešlo nic vytknout.

Nakonec inspektor Blesku několik drobností přece jen objevil. Při dešti se na vymletých cestičkách v kempu místy tvoří kaluže. Chtělo by to kolečko štěrku, pane správče… A také více myslet na pejskaře. „Přivítaly bychom více odpadkových košů s papírovými sáčky na exkrementy,“ shodly se Irena Kovářová ze Smržovky a Marie Beldová ze Zalamáně.

 


Cena za osobu: dospělý 65 Kč a dítě 40 Kč

Cena za psa: 40 Kč

Cena za stan: 55 Kč

Cena za přívěs, obytné auto: 55 Kč

Cena za os. auto: 55 Kč

Cena za motocykl: 55 Kč

Cena za přívěsný vozík: 35 Kč

Cena za parcelu – elektrika + stan + auto: 290 Kč

Cena za parcelu – bez elektriky + stan +auto: 125 Kč

Teplá voda po celý den: ano – pouze na čip, 5 minut za 20 Kč

Elektrická přípojka: ano

Přípojka na kanalizaci: ne

Zajištěna ostraha areálu: ano

Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ano

Stravování v areálu: ano

Krytý prostor pro vaření: ne

Sportoviště: ano

Dětské hřiště: ano

Počet WC pro ženy: 20

Počet WC pro muže: 20

Bezbariérové WC: 1

Počet sprch: 10 pro ženy a 10 pro muže

Osvětlení v noci: ano

Celkový dojem: *****

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.