Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kulový blesk zabil psa a poničil chatku

Autor: Kateřina Moravcová - 
5. července 2009
06:29

Pravděpodobně kulový blesk zabíjel a ničil v Záchranné stanici pro hendikepovaná zvířata na Sokolovsku. Výboj prolétl dřevěnou chatkou. Majitel Vladimír Smolík (51) unikl jen o vlásek smrti.

Jeden z jeho psů, postarší malamut Čiko, takové štěstí neměl. Smrtící úder ho zabil!

Vladimír Smolík měl velké štěstí. Bouřka, která se v pátek odpoledne přehnala přes jeho Záchrannou stanici v Bublavě, napáchala velké škody, a dokonce zabila jednoho ze psů. „Byl jsem venku na terase v křesle. Najednou jsem uslyšel velkou ránu. Z chatky létaly třísky a ven se vyvalil silný kouř. Byl to určitě kulový blesk!“ popsal začátek otřesného zážitku Smolík. Ve stěnách chatky zůstaly totiž dvě díry o průměru zhruba 15 centimetrů.

„Byla to hrozná spoušť. Pak jsem si vzpomněl na Čika. Ten v tu dobu ležel na svém oblíbeném místě u chatky. Když jsem k němu došel, byl už mrtvý,“ řekl smutně Blesku zvířecí záchranář Smolík.

V chatce kulový blesk zničil lednici a další zařízení za zhruba 70 tisíc korun. Největší ztrátou je však pro majitele smrt Čika. „Dva další psi z toho byli také hodně otřesení. Ještě nějakou dobu poté se jim motaly nohy,“ dodal Smolík.
V záchranné stanici se za rok vystřídá na sto zvířat. Nejčastěji se Smolík stará o dravé ptáky a psy. K jeho chovancům patří také liška a několik mývalů.

zoadz ( 5. července 2009 08:01 )

Je to smutné, ale na druhou stranu je dobré, že se nic nestalo panu Smolíkovi, který se stará o zvířátka a ještě jich několik zachrání.

Zobrazit celou diskusi