Zahájení festivalu, stejně jako jeho závěr, patří k nejvíc prestižním okamžikům karlovarského filmového podniku. Tomu odpovídala i skladba hostů včetně politických špiček a prezidenta republiky. Být přítomen je poctou i pro pozvané filmaře, herce, tváře showbyznysu. O bohatých snobech nemluvě.

Speciál Karlovy Vary

KARLOVARSKÁ MÓDNÍ POLICIE

Fotogalerie
8 fotografií

After party po zahájení festivalu a promítnutí amerického rodinného drama Dar, se tradičně konala v grandhotelu Pupp. Letos se menu neslo v mexickém stylu a točité schody do Becher´s baru, hájené oázy prominentů, byly jako vždy bodyguardy přísně střeženy. Šampáňo zde teklo proudem, panák Jamesona stál pětatřicet korun a za vlídné ceny se podávalo i oblíbené mojito, cuba libre a caipirinha.

Do Becher´s baru samozřejmě mířily nejoslnivější toalety, i když v sálech nad ním bylo také vidět dost zajímavé kreace. A hlavně, ještě předtím se odehrála promenáda po červeném koberci...

Festival v Karlových Varech má sice mezinárodní kredit, ale s filmovou přehlídkou v Cannes či v Berlíně stále nelze co do počtu zúčastněných stars srovnávat. Nicméně má jedinečnou, tak trochu undergroundovou příchuť korunovanou originálními znělkami. A i tady se týden nespí – ráno začíná promítáním snímků, večery vyplňují party končící nad ránem. I tu společenské pozlátko umocňují smyslné krásky v čele s Miss World Taťánou Kuchařovou. Rovněž zde se kdekdo snaží předvést. Zkrátka vyfiknout. Někomu se to daří a jinému ne.

První večer byla nejelegantněji oblečenou ženou, družka Mirka Topolánka, Lucie Talmanová. Naopak jindy super stylizovaná Anna Geislerová róbu nevychytala a Jirka Macháček zase vypadal jak utržený ze řetězu. Sympatická Eva Holubová zbytečně působila jako matróna a umělecká ředitelka festivalu, neobyčejná Eva Zaoralová, svým žluto červeným modelem vzbuzovala vzpomínky na lavičky v parku a dopravní podniky. Mimochodem - prezident festivalu, Jirka Bartoška se čím dál víc podobá své dlouholeté parťačce, madame Zaoralové.