Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policejní 'reality show': Každý můj zákrok vidí kamera

Autor: tch - 
4. července 2009
05:00

Kdo má pifku na strážníky a chce jim 'zavařit' křivou výpovědí, v Karviné už nepochodí. Tamní městská policie vybavila své hlídky mikrokamerami. Natáčejí každý zákrok a ve sporných případech mohou posloužit jako důkaz.

„Úsměv, prosím. Natáčí vás kamera.“ Blesku kameru předvedla karvinská strážnice Lucie Sikorová (25).

„Běžně se stávalo, že přestupci popisovali zákrok jinak než hlídka. Tvrdili, že postup nebyl adekvátní. Teď už s vymyšlenou výpovědí nepochodí,“ pochvaluje si zástupce ředitele karvinských strážníků Václav Ožana. Nové kamery, které nosí policisté na uniformě, nahrávají obraz i zvuk a fungují i v noci. Podobného technického pomocníka už některé městské policie v republice nasadily, na severu Moravy jimi ale zatím disponuje pouze Karviná.

smrk ( 4. července 2009 11:08 )

ještě bych jim dal dementům na hlavu anténu a dálkově bych je řídil z dispečinku - je to banda trotlů, která je za ty prachy hnusně drahá .

hani ( 4. července 2009 09:06 )

Aspon gynekology! Zatim chirurgove! Zatim pacienty! Jenom chude a cikane nic ne potrebuji - ne pomuze. Jestli doktor ne chce tebe lecit - nic ne pomuze! Jestli chce zabit - zabije. Proc doktori nam ne rikaji ze jsou rostlinne psychotropne latky-geny? Proc ne rikaji ze psychicke nemoce jsou infekcniho puvodu? Ne pomohou nej nej kamery. Bandito jejich obejdou! Jako v nem. Bohunice, Brno. Podte podivejte se, na 7 patre kamera stoji zadom kupredu! Doktori maji humor! Tam kradou morfin na vyrobu psychotropnych eleksiruv. Zabijeji pacientu na zakazku, takova eutanazie. Mohou znasilnit mladu sestrycku. Nikdo ne pomuze - reknou ze vsechno chtela sama. Musi ne jenom kamery stavit a rikat za psychotropne latky. Doktori o nej vedi moc dobre - takova tajina pro vyvolenych!

lister ( 4. července 2009 07:54 )

Mně to slovo problém nedělá. Myslím že spíš Vám ta čeština dělá trochu problémy.

ines ( 4. července 2009 05:39 )

jsem ceska a myslim si ze umim cesky ale asi nerozumim cesky,nevim co je to pifka za slovo,

Zobrazit celou diskusi