22:40 - Všichni čekají ve frontě na limuzíny. Večer bude pokračovat svou neoficiální částí v Grandhotelu Pupp. KONEC ONLINE PŘENOSU.

22:20 - Skončil film Dar, který dojal celý sál! Táně Kuchařové se nepodařilo zadržet slzy, až se jí rozmazal make-up.

22:05 - Do 11. července se na festivalu představí přes 230 snímků. Z významných zahraničních celebrit festival navštíví John Malkovich, Antonio Banderas nebo Isabelle Huppert.

361006:gallery:true:true

21:10 - Domácí filmovou scénu bude letos v hlavní festivalové soutěži zastupovat pouze scénárista Jiří Křižan (autor scénáře slovenského filmu Pokoj v duši). Žádný český film v ní však soutěžit nebude.

20:40 - Miss World 2006 Taťána Kuchařová k velkému překvapení na festival nedorazila v avizovaných špercích od Klenotů Aurum za 1,5 milionu, ale ve špercích od Diora. Prvně zmíněné si prý chce uschovat pro jinou příležitost.

19:57 - Ve druhé festivalové znělce Andy Garcia globem rozbije dveře u zamčeného domu. Festival je zahájen! Jako první se promítá psychologický film Dar s P. Brosnanem a S. Sarandon.

19:55 - Jiří Bartoška je na scéně. Vítá hosty a děkuje za finance i práci. 1 koruna z každého prodaného lístku půjde na povodňové konto.

361005:gallery:true:true

19:45 - Představují se festivalové poroty, v té hlavní například producentka Amélie z Montmartru Claudie Ossart nebo herečka Maria Bonnevie, která hrála s A. Banderasem ve filmu Vikingové. ČR zastupuje Ivan Zachariáš, který je označován za jednoho z nejlepších reklamních režisérů. Natočil i karlovarské znělky.

19:40 - V první nově promítané znělce účinkuje Jiří Menzel - přes globus v ní kouká na zadek mladinké uklízečce.

19:37 - Riedlbauch předává cenu ministra kultury za přínos k rozvoji české kultury za rok 2009 umělecké ředitelce festivalu Evě Zaoralové. Sklízí velké ovace.

19:35 - Moderátor Marek Eben označil naše politiky za býky, kteří vedou české stádo stezkami Evropy proti finanční krizi. V sále je prezident Klaus, Mirek Topolánek, premiér Fischer i ministr kultury Riedlbauch!

Moderátor Marek Eben přivítal v zaplněném hledišti i prezidenta Václava Klause s manželkou, premiéra Jana Fischera, další členy vlády, expremiéra Mirka Topolánka
Autor: Martin Mithofer

19:30 - Ceremoniál ovládly polonahé dívky, které pouštěly na obecenstvo obrovské kusy igelitu.

361008:gallery:true:true

19:15 - Sál se pro novináře uzavírá. Vše nasvědčuje tomu, že festival bude brzy zahájen.

19:14 - Program nabírá zpoždění, ale nikdo to příliš neřeší. Všichni už skoro sedí na svých místech.

19:11 - V sále je i Martin Roman, generální ředitel ČEZu

19:10 - Andrea Verešová přišla se svým manželem Danielem Volopichem. Andrea je tváří dvou firem, které se na festivalu prezentují.

19:09 - Stál stále není zaplněn. Začátek zahájení festivalu bude malinko opožděn

19:06 - Vedle Donutila sedí Juraj Jakubisku. Bartoška se baví s Formanem. Manželky stojí vedle sebe a také se baví.

19:02 - Miroslav Donutil korzuje sálem a zdraví se se známými. Po boku má manželku

19:01 - Sál zaplňují poslední opozdilci

Fotogalerie
23 fotografií

19:00 - Právě přišli manželé Jakubiskovi

18:58 - Hosté byli vyzváni, aby se usadili na místa. Vše spěje k zahájení.

18:57 - Zadním vchodem přichází Ondřej Soukup se svou mladou přítelkyní Lucií Šoralovaou a Michal Dlouhý s manželkou. Stejně tak Pavel Zedníček a ředitel pražské zoo Petr Fejk a Zuzana Stivínová.

18:56 - Miloš Forman, jehož film Dobře placená procházka bude mít ve Varech premiéru, příšel s manželkou Martinou, která jako jedna z mála přítomných dam přišla v černých šatech.

18:54 - Část VIP hostů přichází zadním vchodem.

18:53 - Právě přišel s manželkou bývalý hejtman Bendl. Jiří Bartoška je již v sále. Stejně tak i Václav Klaus.

Manželé Klausovi
Autor: Martin Mithofer

18:52 - Aňa Geislerová dorazila s Marthou Issovou. Zatímco Aňa v dlouhé světle modré toaletě vypadá jako dáma, Martha v květovaných šatech vedle ní působí jako děvčátko.

18:51 - Nad hotelem se vznáší tisíce oranžových balónků. Hotelem bloudí spisovatel Vladimír Páral.

18:48 - Hotel Thermal se zaplňuje známými tvářemi. Ve VIP salonku je Jiří Bartoška s programovou ředitelkou festivalu Evou Zaoralovou. S nimi tam je Miroslav Donutil s manželkou, kameraman Miroslav Ondříček a jeho syn David, který přišel s Klárou Issovou.

18:45 - Muži přicházejí v černých oblecích, dámy ve večerních róbách. Velký zájem poutá Miss Wordl 2006 Taťána Kuchařová.

18:32 - Atmosféra je skutečně napjatá, očekává se příjezd hlavních hvězd. U vchodu hotelu Thermal se tísní stovky fanoušků.

18:20 - Mezi prvními přijel Mirek Topolánek s Lucií Talmanovou, která pro dnešní večer zvolila dlouhou růžovou róbu s velkou zlatou sponou. Vlasy má vyčesané do elegantního drdolu.

18:16 - V hlavním sále hotelu Thermal finišují poslední přípravy. Ještě dobíhá generálka úvodního ceremoniálu, jehož autory jsou jako již tradičně bratři Cabanovi.

Fotogalerie
23 fotografií

18:10 - Před hotelem je položen červený koberec, který od včerejška před deštěm chrání igelit. Loni byl koberec v zelené barvě, pořadatelé se však raději vrátili ke klasice.

Speciál Karlovy Vary

18:02 - Program slavnostního večera začne proslovem ředitele festivalu Jiřího Bartošky. Poté bude promítnut film The Greatest (Dar) s Piercem Brosnanem a Susan Sarandon v hlavních rolích.

17:59 - Před hotelem Pupp stojí asi stometrová řada nablýskaných limuzín a černých audin. Auta jsou připravena odvézt všechny VIP hosty do hotelu Thermal, kde v 19 hodin bude festival slavnostně zahájen.