Krásná příroda a skvělá teplá voda na koupání už na začátku prázdnin. To je to, co Autocamp Sport Skalice nabízí především. „Voda je krásně čistá a málokdy jsou v ní sinice,“ tvrdí správkyně kempu Věra Šejvlová.

Koupání není jediné, co zde člověk může ve vodě dě-lat. Hned vedle kempu je půjčovna šlapadel, lodiček a dalších plavidel. Když však na vodní radovánky není ideální počasí, je s vyžitím trochu problém. Kromě jednoho zanedbaného hřiště a dvou stolů na stolní tenis tam nic není. Chybí tam hlavně pořádné dět-ské hřiště. „V létě se ale chystáme postavit pro děti gumový hrad,“ slibuje správce Jaroslav Šejvl.

V kempu chybí chatky, ale nabízí je sousední kemp. Chatka se čtyřmi lůžky se tam dá za cenu okolo 500 korun. Sousední kemp je mnohem lépe vybaven, je ur-čen pro náročnější návštěvníky. V sousedním kempu se však zase nedá stanovat a tak si dva kempy nekonkuru-jí, ale navzájem se doplňují. „My máme dětské hřiště, ale zase nemáme pingpongové stoly a volejbalové hřiště. Nekonkurujeme si, ale navzájem si pomá-háme, takže v obou kempech dohromady nic ne-chybí,“ upozorňuje správce sousedního kempu František Strnad. „V současné době je u nás ubyto-vaná mistryně světa Barbora Špotáková,“ dodává.

Komu tedy lze Autocamp Sport Skalice doporučit? Ur-čitě mladým, kteří dostanou chuť si na pár dní vyjet pod stan. Je totiž jisté, že v kempu najdou vrstevníky naladěné na stejnou vlnu. „Přijeli jsme sem oslavit ko-nec školního roku. Podmínky jsou tu fajn. Voda je tep-lá, ani pivo se v ní nevychladí,“ říkají mladí Pražáci Ondřej Novák, Petr Vršinský a Nicole Mikolášová, kteří v kempu čekali na příjezd dalších kamarádů.

Co by v kempu ještě zasloužilo vylepšení jsou toalety. Co se týče sprch, tam je všechno v pořádku. Správce je však otevírá pouze od 8:00 do 10:00 a od 18:00 do 22:00. I přes to negativní kemp za návštěvu stojí.


Adresa: Slapy, 252 08, tel. 257 750 185
Cena za osobu: 57 děti: 35
Cena za psa: 30
Cena za stan: 80 malý, 120 velký
Cena za přívěs: 240 vč. elektřiny
Cena za os. auto: 50
Cena za motocykl: 30
Cena za mikrobus: 240
Teplá voda po celý den: jen v umyvadlech, sprchy od 8:00 do 10:00 a od 18:00 do 22:00
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ano
Zajištěna ostraha areálu: ne, ve 23:00 se zamyká brána do areálu
Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ano
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření: ano
Sportoviště: ano
Dětské hřiště: ne, chystá se gumový hrad
Počet WC pro ženy: 6+4
Počet WC pro muže: 4+4
Počet sprch: 5 ženy, 4 muži
Osvětlení v noci: ano
Hygiena: 3
Celkový dojem: **

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.