Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Policisté předvedli balet na křižovatce

Výkony policistů hodnotily ´vysoké šarže.´
Výkony policistů hodnotily ´vysoké šarže.´  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
2. července 2009
13:00

Reflexní vesta, píšťalka a černobílá hůlka. To byla výzbroj šestnácti regulovčíků (policisté řídící dopravu), kteří se postupně vystřídali uprostřed nejrušnější křižovatky v centru Ústí nad Labem.

Jejich úkol nebyl jednoduchý. Co nejlépe na křižovatce odřídit hustý provoz. Někdy jim šlo mezi burácejícími auty skoro i o život. Našlo se totiž dost řidičů, kteří absolutně nechápali, co po nich gestikulující policista vlastně chce.

„Měli by se vrátit zpátky do autoškoly, neznají předpisy. Ještě hůř jsou na tom ale chodci. Jejich chování je katastrofální,“ postěžoval si na místě Jiří Ušák, šéf odboru dopravní policie.

Průběh soutěže mu dala zcela za pravdu. Někdy to vypadalo, že někteří řidiči a chodci na přechodech se s policistou uprostřed křižovatky setkali poprvé v životě. Jeden z chodců dokonce vyfasoval během soutěže pokutu. Ale i regulovčíci se pořádně zapotili. Měli minutu na rozcvičení a pak následovala ostrá sedmiminutovka, kterou přísně hodnotili jejich nadřízení. „Je tu šestnáct regulovčíků z celého Ústeckého kraje. První dva budou nominováni do celorepublikového finále v Praze,“ vysvětlila policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi