Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jakub (17): Ujel povodni a teď zmizel!

Autor: Marie Machková, val - 
2. července 2009
05:00

Sedmnáctiletý Jakub z Bílovce na Novojičínsku záhadně zmizel. Ujel povodním, které se prohnaly jeho rodným krajem, a na Slovensku se účastnil rekonstrukce dobové bitvy. Ale pak se ztratil. Všichni se bojí, že se mohl utopit v rozvodněném Dunaji...

Co se mohlo stát? Kam mohl zmizet? Tyto otázky si neustále pokládají rodiče Jakuba Kouby (17) z Bílovce na Novojičínsku. A prosí veřejnost: pomozte nám ho najít. Středoškolák se v neděli ztratil v Bratislavě.

S klubem vojenské historie se zúčastnil rekonstrukce dobové bitvy. Spolu s ním byl i kamarád ze školy a táta. Podle svědků vstával asi o půl šesté ráno. Možná se šel projít po parku Janka Krále, kde vyrostlo stanové městečko historických vojáků, možná se šel jen umýt.

Slovenská policie potvrdila, že byl v táboře viděn ještě ve čtvrt na sedm. Na sobě měl zřejmě jen část historické uniformy. Brašna s doklady, peníze i mobilní telefon zůstaly ve stanu.

Rodiče si nedokáží vysvětlit, co se mohlo stát. Se synem měli pěkný vztah. Jakub je 185 centimetrů vysoký, štíhlý, má krátké tmavé vlasy. „Už jsme dali výzvu na internet i do televize, ale zatím se nám nikdo neozval. Víme ale, že po něm usilovně pátrá česká a slovenská policie, a to nám dodává naději,“ řekla maminka chlapce paní Marta Koubová.

„Do pátrání se zapojilo 20 mužů zákona. Kromě pěších hlídek ho hledají i policisté na koních, člunech a psovodovi,“ informoval velitel skupiny. Několik hlídek monitoruje úsek od dunajské hráze po Přístavní most. „Břehy jsou velmi kluzké a voda vysoká. Chlapec se mohl velmi lehko smeknout,“ dodal jeden z policistů nasazených do pátrání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi