Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vlakové neštěstí v Itálii: Již 16 obětí!

Vlakové neštěstí má již 16 obětí
Vlakové neštěstí má již 16 obětí  (Autor: ČTK/AP)
Autor: ČTK, pal - 
1. července 2009
10:27

Dva lidé ve středu zemřeli na následky zranění, která utrpěli při neštěstí v severoitalském Viareggiu, kde po vykolejení vlaku v noci z pondělka na úterý vybuchla železniční cisterna. Bilance mrtvých tak stoupla na 16.

Počet obětí nemusí být ještě konečný. Oznámila to agentura ANSA s odvoláním na záchranáře. České velvyslanectví v Římě na dotaz ČTK už dříve uvedlo, že nemá zprávy o tom, že by mezi postiženými byl nějaký český občan.

Počet zraněných od nynějška čítá 34 osob. Stav 12 z nich byl označen za velmi vážný. Jeden až tři lidé se podle záchranářů stále pohřešují. Obě nové oběti jsou děti, které utrpěly popáleniny na více než 90 procentech těla. Jedno zemřelo v nemocnici v Římě, druhé ve Florencii.

Celou noc na dnešek hasiči pokračovali v odstraňování následků katastrofy, především ze železničních cisteren odčerpávali zkapalněný plyn. Šest ze 13 vagonů dnes ráno ještě zbývalo vyprázdnit.

Asi 300 lidí muselo dnešní noc strávit z bezpečnostních důvodů mimo svá bydliště. Celkem bylo po explozi evakuováno asi 2000 lidí. Příčinu vykolejení vlaku vyšetřuje komise, kterou jmenoval italský ministr dopravy. Žádné výsledky ze svého dosavadního šetření experti zatím nezveřejnili. Italský ministr vnitra v úterý řekl, že oba strojvůdci, kteří neštěstí jako zázrakem přežili, se zřejmě nedopustili žádné chyby.

Vykolejení a následná exploze vlaku ve Viareggiu je největší železniční neštěstí v Itálii od roku 2005, kdy při srážce vlaků u Boloně zemřelo 17 lidí a asi 60 dalších bylo zraněno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi