359009:gallery:true:true

Soukromý obřad pouze pro pozvané hosty a bez přístupu médií se konal v 16:00 západoamerického času (dnes 1:00 SELČ) v losangeleské katedrále Panny Marie.

Fotogalerie
6 fotografií


Dlouholetý partner Farrah, 68letý herec Ryan O'Neal, a přítelkyně zesnulé herečka Alana Stewart přišli na obřad celí v černém, napsala agentura AP. Média měla k dispozici zatím jen jejich prohlášení vydaná předem.

"Jsou to velmi těžké chvíle pro její rodinu a přátele. Útěchu nacházíme ale ve vzpomínkách na krásné roky, které jsme s Farrah sdíleli, a ve vědomí, že její životní dráha přinesla radost mnoha lidem na celém světě," praví se v prohlášení O'Neala.

"Farrah byla víc než moje přítelkyně, byla mi sestrou," prohlásila Stewart, která byla producentkou dokumentárního pořadu o Fawcett.

O'Neal a Fawcett spolu mají 24letého syna Redmonda, který si ale od 5. dubna odpykává trest za porušení zákona o drogách. Zvláštní rozhodnutí soudu mu umožnilo tříhodinovou propustku na pohřeb matky, jejž se směl zúčastnit v civilním oděvu, uvedla AP.

Fawcett hrála kromě jiného v seriálu Charlieho andílci a s rakovinou konečníku bojovala tři roky. Rakovina jí byla diagnostikována v roce 2006 a boj Farrah s nemocí zaznamenal televizní dokument, vysílaný minulý měsíc stanicí NBC.