Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soud potvrdil Ďuričkovi 12,5 roku vězení!

Po vynesení rozsudku se Ďuričko stihl ještě políbit s přítelkyní Janou Jirsovou
Po vynesení rozsudku se Ďuričko stihl ještě políbit s přítelkyní Janou Jirsovou  (Autor: ČTK)
Autor: Blesk - 
30. června 2009
18:33

Bohumír Ďuričko půjde za vraždu Václava Kočky mladšího na 12,5 roků do vězení. V úterý tak definitivně rozhodl pražský vrchní soud. V odvolacím jednání potvrdil výši trestu, který Ďuričkovi v dubnu vyměřil pražský městský soud.

Ďuričkova přítelkyně Jana Jirsová dala v úterý svému milému poslední políbení na hodně dlouhou dobu. Rozhodnutí soudu je totiž pravomocné a možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Ďuričkův obhájce však okamžitě po pronesení rozsudku řekl, že se dovolá. Ďuričko si má svůj trest odpykat v nejpřísnějším typu vězení - ve věznici se zvýšenou ostrahou. Nejbližším příbuzným zastřeleného muže také musí zaplatit odškodné přes 1,5 milionu korun.

Ďuričko střílel loni 9. října v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko s Kočkou se tehdy dostali do roztržky, Ďuričko pak prý vytáhl na svého protivníka pistoli a z bezprostřední vzdálenosti třikrát vystřelil. Ďuričko tvrdí, že Kočku mladšího zavraždit nechtěl. Hájí se tím, že se pouze bránil údajnému útoku. Kočka mladší jej prý »zákeřně a brutálně« fyzicky napadl, až Ďuričko spadl na svou těhotnou přítelkyni.

Po vynesení rozsudku se Ďuričko stihl ještě políbit s přítelkyní Janou Jirsovou Po vynesení rozsudku se Ďuričko stihl ještě políbit s přítelkyní Janou Jirsovou | ČTK

Po vynesení rozsudku se Ďuričko stihl ještě políbit s přítelkyní Janou Jirsovou

gogo ( 30. června 2009 21:57 )

Kdyby zastřelil neznámého nevlivného člověka, jistě by ho advokát z toho za meloun vysekal s mnohem nižším trestem, možná podmíněným....

gevi ( 30. června 2009 20:30 )

nebo neuvěřitelná ignorance stále brání Ďuričkovi přiznat si, že není nic jiného než sprostý vrah. Těch 12,5 roku je ještě málo. Třikrát vypálit na člověka z bezprostřední blízkosti to je přece naprosto beze všech pochyb vražda. Ať je rád, že dostal poměrně nízký trest a dá pokoj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání