Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na Slovensku se při nehodě voru utopil český důchodce

Dunajec
Dunajec  (Autor: cs.wikipedia.org)
Autor: ČTK, brum - 
29. června 2009
17:22

V řece Dunajec na severovýchodě Slovenska se utopil český turista poté, co se rozlomil výletní vor. Neštěstí se stalo u obce Červený Kláštor. Náhlá bouřka vyvolala na řece vlny, které vor rozbily o skály. Dalších pět lidí se zranilo.

"Záchranářům se po poledni podařilo najít tělo 73letého muže už bez známek života," řekl Pavol Klabník z krajského hasičského sboru v Prešově. Na voru se podle něj v době neštěstí nacházela skupina 19 českých seniorů z Litvínova a dva voraři. Většina lidí byla starší 60 let.

Po prudké bouřce zaskočili voraře silné vlny. Ty prý začaly s plavidlem nebezpečně házet, proto se veslaři pokoušeli rychle dostat ke břehu. Voda však s vorem nečekaně mrštila o skály, kde se plavidlo rozlomilo.

Většina výletníků doplavala ke břehu, další z vody zachránili lidé z jiných vorů a raftových člunů. Pátrání po těle oběti komplikovaly povodně, které region v uplynulých dnech postihly.

Řeka Dunajec se nachází na slovensko-polské hranici. Vory, které vyplouvají z Červeného Kláštora, patří k oblíbené turistické atrakci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání