Eva Herzigová (36): Pochází z Litvínova. Svou hvězdnou kariéru začala v roce 1989 vítězstvím v konkurzu Metropolitan Models. Poté odjela pracovat do Paříže. V roce 1994 Eva nafotila reklamu na podprsenku Wonderbra a strhlo se doslova davové šílenství. Dál už se nabídky jen hrnuly: Calvin Klein, Hugo Boss, Versace a další a další velká jména, s kterými Eva spolupracovala.

358154:gallery:true:true


Karolína Kurková (25): Když bylo Karolíně patnáct, poslala její fotku kamarádka do jedné menší pražské agentury. Tam ji na focení objevil italský agent Alessandro Bazzoni a odvezl do Milána, kde podepsala smlouvy s exkluzivními značkami Prada a Miu Miu. Na vrchol ji však vystřelila až šéfredaktorka amerického časopisu Vogue Anna Wintour, která ji nechala vyfotit v roce 2001 na obálku únorového čísla. „Je na obálce, protože podle mě bude příští supermodelkou,“ řekla Wintour a nemýlila se.

358155:gallery:true:true


Petra Němcová (29): Vyrůstala v Karviné a již jako malá si přála být modelkou. Netrvalo dlouho a sen se splnil. Od nástupu do světa modelingu fotila pro nejznámější fotografy, předváděla pro největší módní značky a objevovala se na titulních stranách nejexkluzivnějších časopisů. Napsala knihu »S láskou Petra«, ve které vypráví, jak přežila v roce 2004 vlnu tsunami a jak její přítel fotograf Simon Atlee při této tragické události zahynul.

358157:gallery:true:true


Simona Krainová (36): V roce 1989 vyhrála casting a odjela do Paříže rozjet dráhu modelky. Její tvář proslavily tituly takových prestižních časopisů, jako je americký a francouzský Elle, Marie Claire, L’Oficiel, Madame Figaro, Biba, Cosmopolitan nebo Maxim. Nafotila několik luxusních kalendářů a v roce 2001 ji magazín Stuff uvedl mezi 50 nejvíc sexy ženami světa. Nyní žije Simona v Detroitu s přítelem hokejistou Jiří Hudlerem.

358160:gallery:true:true


Alena Šeredová (31): Do modelingu nastoupila ještě jako dítě. Její kariéru však nastartoval rok 1998, kdy se stala první vicemiss České republiky. Poté odjela na Miss World, kde se umístila čtvrtá, většího úspěchu do té doby žádná Češka nedosáhla. Alena se prosadila především v Itálii, a to jako moderátorka, herečka a samozřejmě modelka. Nyní žije Šeredová v Itálii se známým fotbalovým brankářem Gianluigim Buffonem (31), s kterým vychovává syna Luise Thomase.

358161:gallery:true:true


Tereza Maxová (37): Její kariéra začala v roce 1989, kdy odjela do Paříže. „Nebyl to jen její úchvatný vzhled, který ji vystřelil na vrchol. Lidé, kteří s ní léta spolupracovali, vždy velmi oceňovali její profesionální přístup, energii a odhodlání,“ říká Juergen Wagner z agentury Next Models. Maxová spolupracovala se všemi velkými fotografy, byla na titulkách nejznámějších módních časopisů a prošla po všech významných přehlídkových molech. Nyní se Tereza věnuje především své vlastní nadaci, která nese její jméno.

358162:gallery:true:true


Helena Houdová (29): Heleny kariéra odstartovala v roce 1999 výhrou v soutěži Miss ČR. Veřejnost Houdovou zná nejen jako Miss, ale také jako bojovnice za lepší životní prostředí. Sama Helena však říká, že proti ničemu nebojuje – pouze se snaží nebýt lhostejná. V roce 2000 založila nadaci Slunečnice, která pomáhá dětem postiženým válkou, hladem a nemocemi po celém světě.

358163:gallery:true:true


Taťána Kuchařová (21): V sedmnácti letech získala titul Miss České republiky 2006, Miss Sympatie 2006 a jako první Češka v historii titul Miss World 2006. Táťána uspěla mezi 104 soutěžícími, přitom tehdy nikdo nečekal, že by se Miss World mohla stát dívka ze střední Evropy. Nyní Kuchařová lítá po světě, fotí velké kampaně, objevuje se na titulních stranách nejznámějších magazínů a stará se o svou nadaci Krása pomoci. Ta je zaměřena na pomoc jednotlivcům nebo skupinám lidí, kteří se ocitli ve zdravotní, sociální nebo finanční tísni.

358164:gallery:true:true


Hana Soukupová (23): V pouhých patnácti letech zvítězila v soutěži Topmodelka tisíciletí. Díky vítězství získala lukrativní smlouvu v hodnotě dva miliony korun s agenturou Company Models. „Má všechno k tomu, aby prorazila na samotný vrchol. Dokonalé tělo, dlouhé nohy, zajímavou tvář,“ řekla o Haně šéfka agentury Lenka Jochová na začátku její kariéry. Soukupová nyní září v České republice v exkluzivní reklamě na Mattoni a ve světě předvádí pro nejznámější módní návrháře.

358165:gallery:true:true


Daniela Peštová (38): Danielu objevil Dominique Caffin z agentury Madison Modeling Agency. Po vítězství v modelingové soutěži se přestěhovala do Paříže a začala se živit jako modelka. Později se přestěhovala do New Yorku a její kariéra se plně rozjela. Objevila se na na titulních stranách nejslavnějších magazínů. Pracovala pro nejznámější kosmetické a oděvní značky. Nyní žije Daniela v České republice se slovenským zpěvákem Pavlem Haberou.

358166:gallery:true:true


Adriana Sklenaříková (37): Světová modelka je 11 let manželkou francouzského fotbalisty Christiana Karembeua. Její dlouhé nohy se zapsaly do Guinnessovy knihy rekordů.

358167:gallery:true:true


Veronika Vařeková (32): Bývalá manželka hokejisty Petra Nedvěda se proslavila focením pro Sports Illustrated, Playboy, Vogue nebo Elle.

358168:gallery:true:true


Kristýna Lebedová (21): Získala cenu II. vicemiss roku 2008. Poté vyhrála soutěž Miss Tourism Intercontinental v Dominikánské republice.

358169:gallery:true:true


Pavlína Němcová (34): Proslavila se v modelingu již jako šestnáctiletá, když se svoji kamarádkou Evou Herzigovou odjela do Paříže.

358170:gallery:true:true


Linda Vojtová (23): V modelingu se pohybuje od 13 let.V patnácti vyhrála celosvětové finále Elite Model Look a od té doby fotí a předvádí pro nejznámější světové návrháře.

358171:gallery:true:true