Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muzikant Fany: Voda mu vzala kamaráda!

Autor: iza - 
29. června 2009
14:46

Noc plnou hvězd poznamenaly povodně. Jeden z nejnavštěvovanějších a nejstarších festivalů letos ve švech nepraskal. Jednomu z vystupujících muzikantů Fanymu přitom velká voda vzala kamaráda!

Kvůli záplavám na severu Moravy nedorazili do třince fanoušci z Čech ani Polska. Zato na něj přijely pracovnice charity, které vybíraly peníze pro lidi postižené povodněmi.

Aby neušly pozornosti, změnily svoji image na čertice. „K festivalu paruky patří a lidé si nás tak více všímají a tím i přispějí na charitu. Musely jsme je něčím zaujmout a vyšlo to,“ řekly Blesku Lenka Ursíková a Libuše Szturcová ze Slezské diakonie v Třinci. „Spousti fanoušků odradily zprávy, že se na sever Moravy nemají kvůli záplavám vydávat. Také fakt, že je omezena železniční doprava,“ sdělil organizátor Noci plné hvězd a moderátor úspěšné reality show Nic než pravda Petr Šiška. Rockový festival stvořil už před sedmnácti lety a letos na něm vystoupil i se svojí kapelou Legendy se vrací.

Mezi umělci byli tentokrát i muzikanti, kteří na vlastní kůži zkusili krutost velké vody. Františkovi Michalíkovi ze skupiny Fany$Funny vzala kamaráda. Ten byl jednou z prvních obětí záplav. „V ten den zrovna slavil svátek. Vracel se domů po oblíbené trase přes mostek. Ten byl stržený, trčelo jen zábradlí, kterého se chytil. Voda ho strhla pod most, kde se utopil,“ vylíčil Blesku smutný osud kamaráda Michalík z Hustopeč zvaný Fany.

O život málem přišla i jeho babička Růžena Hajdová (78). V poslední chvíli ji lidé vytáhli ze zatopeného domku ven. „Sama by se z něj nedostala, protože je nemocná na nohy. Nezůstalo jí vůbec nic. Jediná fotka jejího muže, který zemřel před třemi lety. Nesla to tak těžce, že se zhroutila,“ popsal neštěstí babičky Michalík, který před vystoupením na Noci plné hvězd několik dnů odstraňoval Hustopečích následky záplav.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi