Podle britského listu The Sun mají pitvy vykonané na popovém králi hrozivé výsledky. Hudebník poslední dny svého života téměř nejedl, takže zhubnul až na kost, jeho žaludek byl plný tablet a jeho zadek, stehna a ramena byla rozpíchána od jehel.

Injekčně si přitom Michael třikrát denně podával narkotické léky proti bolesti. Patologové byli v šoku, když na zpěvákově obličeji objevili třináct jizev, které pocházejí zřejmě z plastických operací, o nichž se často psalo, ale které Jackson nikdy nechtěl komentovat.

Podle zprávy vážilo tělo anorektického Jacksona (měřil 177,8 cm) šokujících 51 kilogramů! V žaludku pak patologové objevili pouze částečně rozložené pilulky, které si zpěvák vzal před podáním injekčního léku proti bolesti. Vzorky medikamentů pak byly odeslány na toxikologický test.

Na hlavě měl zpěvák údajně v době smrti paruku, jeho vlastní porost byl značně prořídlý a podle patologů se podobal jemnému chmýří. Nad levým uchem měl zpěvák lysinu, která prý zřejmě souvisí s natáčením reklamy pro Pepsi z roku 1984, kdy Michaelovi začaly hořet vlasy ve zmíněné oblasti hlavy.

Fotogalerie
1 fotografie


V hrudním koši bylo zlomeno několik žeber následkem práce záchranářů, kteří hekticky masírovali zpěvákovi hrudník, a v oblasti srdce byly také čtyři vpichy po adrenalinových injekcích, které měly krevní pumpu přinutit k práci.

Nevysvětlené zatím jsou škrábance na kolenou a holeních. Na zádech byly řezné rány, které souvisí nejspíš s nějakým pádem.

V sobotu večer byla vykonána druhá pitva na žádost rodiny a to soukromým patologem, její výsledky mají být přísně utajeny. Rodina podezřívá soukromého lékaře Dr. Conrada Murraye, že přispěl k Michaelově náhlé smrti. Vyšetřování zatím něco podobného nepotvrdilo.