SPECIÁL MICHAEL JACKSON (+50): Vše o jeho životě a smrti..

Nejstarší Jacksonův syn Michael (12) byl u toho, když táta umíral. Myslel si, že je to legrace, když zkolaboval ve své rezidenci (měsíční nájem 2,5 milionu korun). „Hrál si tak s námi. Dělal mrtvého a pak vyskočil a postrašil nás,“ řekl Prince Michael Jr..

„Stál tam uprostřed toho chaosu jako v transu, nevěřícně přihlížel,“ řekl listu The Post zdroj z Jacksonova domu. "To nejhorším na tom je, že si myslel, že je to vtip. Nebyl! Sledoval jak otce marně zkoušejí oživit," řekl Stacy Brown, spisovatel, který je s rodinou denně v kontaktu. Vůbec nechápal, co se to děje," dodal. Ostatní děti odvešdla chůva do jiného pokoje.¨¨

Když jim došlo, co se stalo, plakaly a dcera Paris křičela: "Kde je tatínek"? Rozrušené děti pak odvezla babička do nemocnice. V čekárně malovaly otci obrázky, ale slzy je rozpíjely. Tiše se za tatínka modlily, netušili, že vedlejší místnosti, už byl prohlášen za mrtvého.

Lékaři přemýšleli, jak dětem sdělit tu krutou zprávu. "Mrzí mě to, děti, ale váš otec zemřel," oznámil jim nakonec Jacksonův manažer DiLeo. "Ne, ne, tatínku!" křičely.

Michaelovy děti svého otce velice postrádají. “Vždyť nejmladší Blanket neustále opakuje: ‘Proč táta? Bůh si měl vzít mě, ne jeho!’” tlumočí obrovský dětský žal bývalá chůva Grace.

Poslední minuty

Celé to osudné ráno se podle Browna Michael Jackson (+50) intenzivně připravoval na cestu do Londýna, kde měly začít koncertní zkoušky. Balil si již věci. Kolem 11:30 dopoledne byla Michaelovi podána injekce Demerolu. Krátce nato se v obýváku zhroutil do bezvědomí.

„Tippy s doktorem ho dali na postel a začali s oživováním,“ popisuje celou situaci očitý svědek Brown. „Doktor říkal, že je hrozně bledý a chladný na dotek,“ tlumočí Brown to, co mu později řekli Michaelovi příbuzní.

Během oživovacích pokusů doktora Murraye běžel Tippy okamžitě zavolat Michaelovu otci Josephovi do Las Vegas. „Joseph na něj do telefonu křičel, ať okamžitě zavolá záchranku,“ řekl The Post Brown. Losangelská záchranná linka 911 však tísňové volání dostala až ve 12:21 hodin. Jacksona odvezli do nemocnice, kde se ho lékaři však již marně snažili oživit. Ve 14:26 byl prohlášen za mrtvého.

Prince Michaela mezitím v domě vyzvedli Jacksonovi bratranci a odvezli ho do nemocnice, kde se potkal se svou babičkou Katherine. Zpěvákovy další dvě děti, Paris a Blanket, byly v době smrti svého otce také v domě, ale nebyly u toho, když jejich otec zemřel. Bezprostředně poté byly odvezeny do domu svých prarodičů v kalifornském Encinu.

Doktora Murraye již policie vyslechla, DiLeo však stále nezvedá telefony a jeho hlasová schránka je plná.