Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mezinárodní rychlík couval 300 metrů bez dozoru

Vlaková doprava totálně zkolabovala kvůli povodním na Ostravsku. V Bohumíně stojí v dlouhé koloně desítky zejména mezinárodních vlaků do Polska, Slovenska a Ruska.
Vlaková doprava totálně zkolabovala kvůli povodním na Ostravsku. V Bohumíně stojí v dlouhé koloně desítky zejména mezinárodních vlaků do Polska, Slovenska a Ruska.  (Autor: Foto Blesk - Ivana Žáková)
Autor: bum, ČTK - 
28. června 2009
14:51

Bezmála 300 metrů couval  v sobotu před polednem po kolejích bez strojvedoucího rychlík Jan Jesenius. Tato souprava jezdí na trase Budapešť – Hamburg. „V té době ve vlaku nebyli cestující,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Všichni podle jejích slov krátce předtím přesedli do jiného vlaku.

V 11:42 ohlásil strojvedoucí poruchu lokomotivy. Vystoupil a patrně se zabýval technickou závadou. V 11:55 se ale celá souprava dala do pohybu. Začala couvat směrem k Brnu. Trať se v tomto směru svažuje o 3,5 procenta.

„Vlak se podařilo zastavit až poté, co v něm zatáhl
za ruční záchrannou brzdu duchapřítomný vlakvedoucí,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Už předtím  měl spoj projet návěstidlem zakazujícím jízdu.

Tři hodiny byl na trati kvůli vyšetřování přerušen provoz. „Strojvedoucí by mohl být obviněn z obecného ohrožení,“ upozornil mluvčí Drážní inspekce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání