Již v pátek večer se tyto dvě ženy setkaly, aby věc prodiskutovaly. Už nyní je však jasné, že otázka svěřené péče bude běh na dlouhou trať. Ani jedna z žen se práva na výchovu dětí nehodlá vzdát.

 

Michaelova matka Katherine Jackson
Autor: ČTK

 


O dvanáctiletého Prince Michaela Jr., jedenáctiletou Paris a sedmiletého Prince Michaela II., zvaného Blanket, se v současné době stará jejich babička, Jacksonova matka Katherine. Právník Jacksonovy rodiny Brian Oxman se nechal slyšet, že Katherine se o děti nyní bude starat dlouhodobě. „Hluboce je miluje,“ řekl o vztahu babičky k vnoučatům právník.

Fotogalerie
4 fotografie


Není však možné, aby děti zůstaly u Katherine jen proto, že to řekl jejich právník. Celá věc se zřejmě co nevidět dostane k soudu. Jacksonova druhá exmanželka, bývalá zdravotní sestra Debbie Rowe oznámila, že o svěření Prince Michaela Jr. a dcery Paris do péče chtěla zažádat jen dva dny před zpěvákovou smrtí. „Debbie velice těžce snášela to, jak Michael děti vychovával,“ řekl zdroj z okolí Jacksonovy rodiny. „Svěřila se mi, že chce zažádat o svěření do péče a že je připravená na celou tu dlouhou a těžkou cestu, která k tomu povede,“ dodal zdroj.

Debbie Rowe
Autor: AFP

„Debbie věří, že soud přihlédne k tomu, že ona je jejich biologickou matkou,“ řekl přítel bývalé zubní sestry. „Debbie ví, že Michaelova matka se dětí nebude chtít vzdát, přesto je odhodlaná do boje jít,“ dodal zdroj. „Navíc Katherine je skoro osmdesát. Debbie nestojí o to, aby děti ztratily otce a pak babičku,“ řekl nejmenovaný zdroj.

Jeden z mála snímků, na němž děti nemají škrabošky. Michael se je před světem snažil ukrývat. Zleva starší Prince Michael a dcera Paris.
Autor: Isifa.com

Vztah, jaký má Debbie k Jacksonovým dětem, se dá mateřstvím nazvat výlučně jen po biologické stránce. „Nejsou to moje děti, jsou to Michaelovy děti,“ řekla Debbie před časem. „Měla jsem je jen proto, že jsem chtěla, aby byl Michael otcem,“ přiznala Debbie, která chce děti do péče i přes své přání, aby ji děti neoslovovaly mami.

Co ale chtějí Jacksonovy děti? Podle serveru TMZ.com chtějí všichni tři Jacksonovi potomci zůstat u babičky Kathrine. „Katherine a Joe jsou těmi nejbližšími, kteří mohou dětem pomoci vyrovnat se se ztrátou otce i se životem ve světlech reflektorů,“ řekl serveru zdroj blízký Jacksonově rodině.

Zatím není známo, jestli po sobě Jackson zanechal závěť, která by nesla zpěvákovo přání, kdo by se měl postarat o jeho děti.