Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Povodně na Moravě: Fischer svolal bezpečnostní radu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
25. června 2009
09:41

Kvůli řádění povodní na Moravě, především na Novojičínsku, svolal premiér Jan Fischer na čtvrteční dopoledne mimořádnou bezpečnostní radu státu. Kvůli povodním zemřelo v noci ze středy na čtvrtek na Novojičínsku šest lidí.

Časně ráno se předseda vlády sešel s ministrem vnitra Martinem Pecinou a ministrem zemědělství Jakubem Šebestou, aby posoudili aktuální situaci.

Ve spojení je premiér podle svého mluvčího také s moravskoslezským hejtmanem Jaroslavem Palasem a velitelem Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Zdeňkem Nytrou, kteří jej podrobně informovali o následcích noční povodně, postupu při jejich odstraňování a dalším možném vývoji.


Povodeň zabíjela: Potvrzeno 6 obětí! Čtěte ZDE.


Předseda vlády také vyjádřil "hlubokou soustrast nad oběťmi, které si velká voda na Novojičínsku dosud vyžádala, a účast se všemi obyvateli postižených obcí".

Noční záplavy na severní Moravě zatím podle policie vyžádaly šest obětí. Voda navíc v regionu zanechala stržené domy a auta smetená ze silnice pod most. Právě v nich by mohly být podle záchranářů další oběti. Vzedmuté jsou i hladiny řek na střední Moravě, Královéhradecku a na jihu Čech. České dráhy kvůli záplavám uzavřely na střední Moravě čtyři tratě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi