Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Snímky posledních chvil v Airbusu: Odporný podvrh!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, shp - 
25. června 2009
04:11

Hitem internetu jsou údajné snímky havárie airbusu Air France, při jehož pádu zemřelo všech 228 osob. Fotky zachycující odpadávající ocas letadla a cestujícího, kterého vysává podtlak, jsou neuvěřitelně šokující. Jenže nejsou pravé!

'Kachně' naletěl nejeden příjemce e-mailu, ale také některá média. Polští komentátoři TVN24 pyšně 'odhalili', že záběry patří leteckému neštěstí, které se odehrálo v roce 2006.

O záběrech vysílala reportáž i bolivijská televize. Nad e-mailem a jeho textem totiž spousta lidí vůbec nepřemýšlela. Snímky prý byly uloženy na SIM kartě digitálního fotoaparátu. Ta se přitom používá v mobilních telefonech a ani tam neslouží k ukládání fotek.

Samotné snímky obsahují ve srovnání s předpokládanou realitou řadu nelogičností. Fotit by je musel někdo, kdo by stál, což by nebylo možné, protože by byl okamžitě vysát podtlakem ven. Navíc rozlomeným trupem dovnitř proniká světlo. Airbus přitom havaroval v noci a za silné bouřky. Takže nechutný podvod, který se někteří ještě snaží zpeněžit prodejem do médií. Snímky přitom pocházejí z televizního seriálu Ztraceni, který havárií letadla začíná.

355905:gallery:true:true


Autentický text nepravdivého e-mailu:

"Snímky byly pořízeny digitálním fotoaparátem Casio pár sekund po odtrzení ocasní cásti od trupu letadla. Fotoaparát byl nalezen v dezolátním stavu, ale SIM karta se dala pouzít. Podle seriového císla fotoaparátu byl zjisten cestujici Paulo G. Muller - herec detskych divadel se dvema dcerami Brunou a Beatriz."


Airbus letecké společnosti spadl do moře 1. června a při neštěstí zemřelo všech 228 osob. Dosud se z Atlantiku podařilo vytáhnout 50 těl a přes 400 kusů trosek. Francie včera ukončila letecké pátrání po dalších tělech. Brazílie plánuje ukončit pátrání dnes. Šance na jejich nalezení je velmi malá.

jamia ( 25. června 2009 13:15 )

Ups, oni to tam píšou... tak to pardón

jamia ( 25. června 2009 13:14 )

Nevím, co fetují pyšní polští komentátoři, ale fotky nepocházejí z žádného leteckého neštěstí - jsou to screenshoty ze seriálu Lost. Viz například http://gossipliciousdotcom.wordpress.com/2009/06/15/the-pictures-of-the-airbus-tragedy-inside-the-pl ane-are-fake/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání