Předpokládám, že Pumu znají všichni, ale ne každý asi ví, kdo je Alexander McQueen. Tento muž se řadí k slavným návrhářům, je synem taxikáře, vyučil se u krejčího prince z Walesu a patří (podobně jako jeho souputník John Galliano) k tvůrcům – rebelům.

Fotogalerie
2 fotografie

Touha provokovat, být jedinečný, je pro něj samozřejmá jako dýchání. Proto do podšívek obleků Jeho královské Výsosti vyškrábal na začátku své praxe šokující obscénnosti. Proto byl později za svou stroze geometrickou až agresivně hranatou vizi siluety vyhlášen britským návrhářem roku...

McQueen má v sobě navíc neklid, jenž jeho tvorbu neustále košatí. V podstatě lze říci, že úsporný, moderní architekturou ovlivněný design je konstantou Alexandrovy tvorby a inspirativní zdroje jeho proměnnou veličinou. Výsledkem je styl, kvůli němuž si McQueena zvolily za svého vizionáře slavné značky Givenchy, Gucci anebo Puma. A miluje ho výstřední zpěvačka Björk stejně jako vévodkyně z Westminsteru či řada slavných mužů, do jejichž šatníků McQueen vstoupil před pěti lety - milánskou kolekcí.

Nová řada McQueenových tenisek pro Pumu jako vždy propojuje jedinečnost s tradiční řemeslnou technologií. Noblesu haute couture (vysoké módy) s prvky ulice. Tentokrát se oním inspirativním motivem návrháři stala anatomie člověka – sofistikovaně zpracované téma kostí, šlach, cévního systému. Tón v tónu uplatněné, čistě stylizované linie svršku obuvi, zapadající do celkového konceptu. V řadě je zastoupena trendy barevnost (fialová, oranžová, kobaltová, zlatohnědá) včetně neutrální škály v čele s béžovou.

V ČR se tenisky od McQueena nabízí od tohoto měsíce na Pařížské třídě v concept store Simple a jejich cena se pohybuje v rozmezí 6190 – 7890 Kč.