Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zbrojařský boss a kamarád Grosse: Shodili ho z posedu?

„Zranění mého bratra nebyla náhoda, ale připravená věc,“ tvrdí Karel Musela
 (Autor: Slávka Ćervená)
Autor: Slávka Červená, brum - 
23. června 2009
22:16

Byl jedním z nejmocnějších mužů českého zbrojařství. Podílel se na obchodech za desítky miliard... Teď je z něj mrzák a jeho duševní stav vyžaduje péči do konce života! Pavel Musela (50) se loni v říjnu zřítil z šestimetrového posedu.

Nešťastná náhoda? Už to tak nevypadá… Myslivec, o kterém se dlouho myslelo, že Muselovi zachránil život, byl teď obviněn z pokusu o jeho vraždu!

Na Slovácku chodíval podnikatel Musela se zkušeným myslivcem do lesa na lov. Bylo tomu tak i loni koncem října. Oba se dopoledne vypravili do lesa mezi Velehradem a Salaší. Musela údajně zůstal na jednom posedu, druhý nimrod šel k dalšímu. Když se Musela zřítil do šestimetrové hloubky, byl prý druhý muž k posedu zády… Běžel k němu, vytáhl mu zapadnutý jazyk a zavolal pomoc. Záchranáři se k nim dostávali v těžkém terénu hodinu, boj o život na ARO nemocnice Musela vyhrál.

Zachránce? Vrah?
Vypadalo to na nešťastnou náhodu, vše se ale obrátilo. Případu se ujal útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a vyhodnotil ho jako pokus vraždy!

»Záchrance« byl každopádně letos na jaře obviněn z pokusu vraždy a téměř dva měsíce strávil ve vazbě. „Podle znalců si nemohl bratr způsobit taková zranění pádem. Utrpěl mnohačetná zhmoždění mozku, zlomeninu spodiny lební. Měl polámaná žebra, proraženou plíci. Došlo k nevratnému poškození bratrova duševního stavu. Vyžaduje celodenní lékařskou péči,“ uvedl Karel Musela (54), bratr podnikatele.

Kam zmizely části zbraně?
Musela měl v ten den u sebe loveckou pušku. „Policii odevzdal jeho kolega nimrod jen hlaveň a zámek zbraně. Ostatní zavezl k opravě puškaři. Jsem přesvědčen že právě s touto zbraní mohl být trestný čin spáchán. Lékař mě seznámil se snímky z cétéčka. Ukázal mi trojnásobnou frakturu lebky na levé straně.,“ říká Karel Musela.

Podle jeho slov se Pavel znal s přítelem nimrodem od roku 2002. Když se Musela stal generálním ředitelem v Letu Kunovice, tento muž tam přešel. „Vím, že spolu koupili i nějaký domek. Brácha mu na něj půjčil něco přes dva miliony,“ tvrdí Karel Musela.

Blesk se pokusil kontaktovat i obviněného, mluvil za něj jeho právník. „Obviněný vinu odmítá,“ reagoval pouze advokát.


Zbrojař Pavel Musela (50)
* Kvůli vazbám na francouzské zbrojní koncerny byl přezdíván »francouzská spojka«
* V minulosti byl generálním ředitelem Omnipolu
* Působil viceprezidentem česko-arabské obchodní komory
* Přispíval na volební kampaň ČSSD, byl přítelem Stanislava Grosse
* Obchodoval se zbrojním materiálem pod společnosti Pamco
* Vlastní v Pardubicích společnost T-CZ (dříve vý-robce radiolokátoru Tamara) * Podílel se na obchodu s obrněnými transportéry Pandur pro naši armádu za miliardy

pepealberti ( 24. června 2009 17:15 )

Odpovím si sám,protože je mě úplně jedno,jak Tihle papaláši dopadnou,ale jedno je jisté,význam přísloví,že na každou sv.ini se vaří voda,dohoní nakonec každého...

derek ( 24. června 2009 16:41 )

To měl ještě štěstí že žije taky mohl skončit jako Franta Mrázek. Ono to připomína to slavné ty si ho mlátil ,ne on uklouz v koupelně.

pavelholec ( 24. června 2009 15:22 )

poskytuje.. Když to neumíte tak si ji zdarma vytiskněte a vozte sebou.. Třeba na posedu. http:www.prvni-pomoc.info jsou napsané odborníky!

megi71 ( 24. června 2009 12:47 )

,to ho jako máme litovat nebo co?

jity ( 24. června 2009 11:04 )

gogo pravdíu díš, ale co ti co necinkali a těm na tribunách nevěřili, jak k tomu přišli? Změnu chtěl v tom r.89 každý, ale to si lidé bláhově mysleli,že jde někomu o obyčejné lidi? V.H. se dušoval, že vrácení majetku nechce co by s ním dělal a ejhle. Ti co byli u koryt a měli známosti, tak ty se o sebe také postarali.Ty blbečku co jsi neměl co restituovat a nebo ukrást máš smůlu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání