Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odhlučnění pražského Rock Café bude stát 15 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jindřich Starý)
Autor: pad, ČTK - 
22. června 2009
21:06

Odhlučnění hudebního klubu Rock Café, kterému v dubnu Praha 1 zakázala činnost kvůli hluku, bude stát 15 milionů korun. Asi 5,7 milionu korun by měl zaplatit magistrát, stejnou částku slibuje dát ze svého rozpočtu první městská část.

Zbytek zaplatí provozovatelé klubu. Rekonstrukce by mohla začít do konce června.

Zda magistrát skutečně uvolní téměř šest milionů korun, rozhodne v úterý rada hlavního města. "Všichni dělají maximum, aby se tu 9. září opět hrálo," řekl jeden z majitelů Pavel Svoboda. K tomuto datu slíbil znovuotevření starosta Prahy 1 Petr Hejma (ODS).

Zákaz hudební produkce vydala radnice Prahy 1, která prostory klubu vlastní. Odůvodnila ho překračováním hlukových limitů v bytech nad klubem, chtěla aby hudebníci nehráli hlasitěji než 95 decibelů. To zástupci klubu odmítali.

Praha 1 po provozovatelích chtěla, aby si odhlučnění sami zaplatili. Ti se ale bránili, že se potíže zhoršily poté, co byl před několika lety klub špatně odhlučněn. Tyto práce zaplatila městská část. Zastánci klubu se obávali, že oblíbený rockový klub bude uzavřen, začali proto pořádat protestní akce, ke kterým se připojily tisíce lidí.

Těsně před květnovou demonstrací na Národní třídě před prostory klubu se zástupci Rock Café dohodli s Prahou 1 a magistrátem, jak situaci řešit. Primátor Pavel Bém (ODS) přislíbil, že hlavní město zaplatí polovinu nákladů na odhlučnění.O Rock Café budou zítra jednat radní hlavního města.

bobina ( 23. června 2009 16:29 )

A co bych jim ty telátko měla asi tak závidět? To,že si ožerou držku,nebo se potácejí vykouřený jako boží hovádka? No takový druh zábavy jim rozhodně nezávidíím! I když jsem již stará,mám dospělá vnoučata,tak vím,kde a jak se dá utrácet volný čas,o to se neboj!Věřím,že pro tebe taková zábava stačí,tvůj mentální projev tomu nasvědčuje.

bobina ( 23. června 2009 08:23 )

a na jiné aby jsme se sbírali. Opravdu bohulibý počin,zřejmě na magistrátu mají tolik,že si to mohou dovolit. Co kdyby mladí zašli na nudu že? Hlavně ať se mají kde slézat a nudit .Hnus!

ceres ( 22. června 2009 23:10 )

VAZENI, NEVIM CEMU SE PODIVUJETE, PODLE ZAKONA ODHLUCNENI PLATI MAJITEL, COZ JE PRAHA JEDNA A NE NAJEMNIK, POKU TO NENI JINAK UVEDENO VE SMLOUVE. MAJITEL JE ODPOVEDNY A VEDEL K JAKEMU UCELU TO PRONAJIMAL. LIDI PROBUD TE SE

marceska1 ( 22. června 2009 22:58 )

No tak to se to tedy dobre podniká v tom CR, majitel nemusí platit odhlucení svého podniku atd.... no pak také pujde stejným dílem zisk do kasy magistrátu ne??? No to by tak brali také pdonikatelé v zahranicí, jestli je to popdnikání nebo, co to vlastne je. Tak nevím... ze zahranicí zdravím úspesné podnikatele v CR, kterí tak úspesne spolupracují s magistrátem??????

gogo ( 22. června 2009 22:18 )

A neměl by to náhodou celé platit majitel ? Je to jeho klub, jeho rejžovačka a jeho bordel ne ? Kteří radní jsou uplaceni aby takto nesmyslně rozhodli ?

Zobrazit celou diskusi